Kulttuuri puhdistaa ympäristöä – PERUTTU

Finlandia-talo haastaa Töölönlahden toimijat ja kaikki kaupunkilaiset kevättalkoisiin Töölönlahden rantojen ja vesistön siistimiseksi tiistaina 23.4.2024 klo 13.00–16.00.

Tapahtuma peruttiin sääolosuhteiden vuoksi!

Finlandia-talo on jälleen haastanut Töölönlahden toimijat ja kaikki kaupunkilaiset tarttumaan pihteihin ja jätesäkkeihin Kulttuuri puhdistaa ympäristöä -tempaukseen 23.4.2024. Tempauksessa on mukana kulttuuritoimijoiden lisäksi ympäristöjärjestöjä sekä lähialueiden yrityksiä ja asukkaita. Tapahtuman avaa Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki.

”Helsinkiläiset ovat aktiivisia Töölönlahden käyttäjiä ja suojelijoita: alueen talkoisiin osallistuu vuosittain iso määrä ihmisiä. Hyvä niin: muoviroska ja mikromuovi ovat iso ongelma ekosysteemeille kaloille ja linnuille myös Töölönlahden alueella, eivätkä roskat kuulu luontoon. Kaupunkilaiset ovat myös tehneet aloitteen Töölönlahden luonnonsuojelualueesta. Ehdotusta käsitellään tänä vuonna, kun Helsingin uuden luonnonsuojeluohjelman kohteista päätetään. Uskon, että Töölönlahdesta poikkeuksellisen rikkaana lintualueena saataisiin hieno lisä Helsingin luonnonsuojelualueiden verkostoon”, sanoo Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Talkoiden tavoitteena on siivota haitallisia roskia ympäristöstä ja pitää huolta kauniista Töölönlahdesta lisäten yhteisöllisyyttä Töölönlahden kulttuuritoimijoiden kesken. Lintujen pesimärauha otetaan luonnollisesti tapahtumassa huomioon.

Töölönlahti on kaupungin keskeisin ulkoilupaikka, joten alueen siisteys lisää myös kaupunkilaisen viihtyvyyttä. Kaikki ovatkin tervetulleita siistimistalkoisiin. Talkoolaiset saavat tapahtumasta lainaan haravat, pihdit ja jätesäkit, omat hanskat on hyvä ottaa mukaan.

Pitkäjänteistä työtä Töölönlahden hyvinvoinnin puolesta

Kulttuuri puhdistaa ympäristöä -siivoustempaus on järjestetty vuodesta 2012 lähtien Finlandia-talon aloitteesta, mihin Töölönlahden kulttuuri- ja ympäristötoimijat lähtivät innolla mukaan. Töölönlahti on yksi Helsingin kauneimmista luontoparatiiseista ja talkoolaiset haluavat pitää sen roskista vapaana ja turvallisena paikkana alueella pesiville harvinaisille linnuille.

“Pikku-Finlandia palkittiin juuri parhaana tapahtumapaikkana Suomen arvostetuimmassa tapahtuma-alan kilpailussa Evento Awardsissa. Olemme saaneet ylistävää palautetta helsinkiläisiltä, matkailijoilta sekä tapahtumakävijöiltä ja -järjestäjiltä. Ympäristöllä on suuri merkitys ihmisten hyvinvoinnissa ja meille on erityisen tärkeää luonto ja vastuullinen toiminta sen ylläpitämiseksi. Olemme kiitollisia, että asiakkaamme saavat ihastella Töölönlahtea ja ympäröivän luonnon monimuotoisuutta. Haluamme jokakeväisellä tempauksella yhdistää Töölönlahden toimijoita ja nostaa tietoisuutta alueen harvinaislaatuisesta luonnosta ja varmistaa yhdessä alueen viihtyisyyden säilyminen”, kertoo Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen. 

Tapahtuma kerää vuosittain talkoolaisia Töölönlahden ympäröivien toimijoiden henkilökunnista ja muista vapaaehtoisista. Tervetuloa mukaan, pidetään yhdessä Töölönlahden lintuparatiisi viihtyisänä!

Töölönlahden siistimistempaus Kulttuuri puhdistaa ympäristöä 23.4.2024

Ohjelma:

Klo 13.00 kokoontuminen Pikku-Finlandian terassilla (Karamzininranta 4)

Klo 13.00–13.05 Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen toivottaa talkoolaiset tervetulleiksi

Klo 13.05–13.15 Tapahtuman avaus Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki

Klo 13.15–13.30 Esitellään aluekartta, talkoolaisten ohjeistus ja jaetaan välineet

Klo 13.30–15.00 Töölönlahden siivoustalkoot

Klo 15.00–16.00 Lämmintä ruokaa tarjolla talkoolaisille Pikku-Finlandian Cafe&Winessa

Kulttuuri puhdistaa ympäristöä -tempauksessa ovat tänä vuonna mukana Finlandia-talo, Musiikkitalo, Helsingin Kaupunginorkesteri, Compass Group, Helsingin kaupungin museo / Hakaniemen huvila, keskustakirjasto Oodi, EY, UPM, Scandic Park, Pidä Saaristo Siistinä ry, John Nurmisen Säätiö, Helsingin luonnonsuojeluyhdistys, Helsingin kaupunki ja Stara.

Lisätietoa

Lue lisää