Kiovan Grand Ballet: Joutsenlampi


KIOVAN GRAND BALLET: JOUTSENLAMPI -ESITYS FINLANDIA-TALOSSA

Su 2.2.2025 Helsinki, Finlandia-talo klo 15.00

ARVOSTETTU UKRAINALAINEN KIOVAN GRAND BALLET SUOMEEN JOUTSENLAMPI-ESITYKSENSÄ KANSSA

Maailman menestyneimpiin kiertäviin balettiryhmiin lukeutuva Kiovan Grand Ballet saapuu Suomeen jälleen alkuvuodesta 2025. Katsojien sydämet jo kaikkialla maailmassa hurmannut ryhmä esittää rakastetuimpiin baletteihinsa lukeutuvan Joutsenlammen tammi-helmikuun vaihteessa Jyväskylässä, Oulussa, Kuopiossa, Lahdessa, Hyvinkäällä, Turussa, Tampereella ja Helsingissä. Esitysten lipunmyynti on nyt käynnissä.

Ukrainan johtaviin balettitaloihin lukeutuva Kiovan Grand Ballet saapuu jälleen ensi vuoden alussa Suomeen rakastetuimpiin baletteihinsa lukeutuvan Joutsenlammen kanssa. Pjotr Tšaikovskin säveltämä klassikkobaletti on yhä yli vuosisata säveltämisensä jälkeen maailman tanssituin -ja monien mielestä kaunein baletti. Joutsenlampi kertoo tarinan rakkaudesta sekä valon ja pimeyden ikuisesta taistelusta, jota baletin musta ja valkoinen joutsen symboloivat. Joutsenlampi sisältää kaikki 1800-luvun romanttisen baletin rikkaat elementit, ja sitä pidetään klassisen tanssin huippuna, sellaisena kuin sen nykyään tunnemme.

Suomessa Odette-Odilen roolissa vuorottelevat maailman arvostetuimpiin lukeutuvasta Vaganovan balettiakatemiasta valmistunut japanilainen Mie Nagasava sekä New York City Balletinkin ensitanssijana toiminut argentiinalainen Ana Sophia Scheller. Prinssi Siegfridinä nähdään lukuisia kansainvälisiä palkintoja voittanut, maineikkaasta Kiovan State Choreographic -koulusta valmistunut ukrainalainen Viktor Tomashek.

Kiovan Grand Balletin tanssijat hurmaavat hienovaraisella tekniikallaan, musikaalisuudellaan ja tanssin keveydellä. Hienot puvut ja upeat lavasteet viimeistelevät balettinautinnon. Katso pätkä Kiovan Grand Balletin
Joutsenlammesta täältä.

Minulta on kysytty, että onko tänä päivänä sopivaa tanssia Venäjän kuuluisimpia baletteja. Olen sitä mieltä, että kuten Shakespeare, myös Tšaikovski kuuluu koko ihmiskunnalle. Baletti on universaali kieli. Se ei tunne rajoja, sanoo Kiovan Grand Balletin perustaja ja taiteellinen johtaja Alexander Stoyanov.

Vuodesta 2014 lähtien Kiovan Grand Ballet on ilahduttanut yleisöjä Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, kaikkialla Euroopassa ja Skandinaviassa. Suurin osa tanssijoista on ukrainalaisia, vain osa tanssijoista tulee Japanista, USA:sta, Italiasta ja Espanjasta. Suomessa Kiovan Grand Ballet nähtiin viimeksi alkuvuodesta 2024.

KIOVAN GRAND BALLET JOUTSENLAMPI -ESITYKSET:
KIOVAN GRAND BALLET (UA)
Pe 24.1.2025 Jyväskylä, Paviljonki klo 19.00
La 25.1.2025 Oulu, Madetojansali klo 18
Su 26.1.2025 Kuopio, Musiikkikeskus klo 15.00
Ti 28.1.2025 Lahti, Sibeliustalo klo 19.00
To 30.1.2025 Hyvinkää, Hyvinkääsali klo 19.00
Pe 31.1.2025 Turku, Logomo klo 19.00
La 1.2. 2025 Tampere, Tampere-talo klo 19.00
Su 2.2.2025 Helsinki, Finlandia-talo klo 15.00