FIFTY ALREADY?

FUTURE OF FINLANDIA

 

2022 – 2024 Finlandia-talon perusparannuksessa 50 vuotta sitten valmistunut rakennus saa ansaitsemansa arvon. Uusi uljas Finlandia-talo avautuu elämyksellisenä tapahtumatalona, joka palvelee entistäkin laajemmin asiakaskuntaamme.

Finlandia-taloon luodaan perusparannuksessa uusia toimintoja, avataan uusia tapahtumatiloja, sekä parannetaan esteettömyyttä. Finlandia-talon julkisivumarmorit uusitaan perusparannuksen aikana. Asiakasviihtyvyys paranee, kun päärakennuksen kaikki pinnat kunnostetaan ja wc-tiloja lisätään. Suurelta yleisöltä näkymättömissä, perusparannuksen aikana kohennetaan myös Finlandia-talon talotekniikan ohjattavuutta, uudistetaan sähköistä akustiikkaa, kunnostetaan LVI- järjestelmiä ja parannetaan energiatehokkuutta. Finlandia-ravintola saa myös uudet keittiötilat ja ravintolapalvelut uudistuvat.

Uusittu, perusparannettu Finlandia-talo aukeaa syksyllä 2024.

FINLANDIA-TALON PERUSPARANNUS 2022-2024

50 vuotta täyttäneen Finlandia-talon perusparannus on alkanut keväällä 2022. Finlandia-talo jatkaa toimintaansa kongressi- ja tapahtumakeskuksena koko kaksi ja puoli vuotta kestävän perusparannuksen ajan sen edustalle Töölönlahden rannalle avatussa uudessa puurakenteisessa Pikku-Finlandiassa.

AINUTLAATUINEN PIKKU-FINLANDIA PALVELEE

Pikku-Finlandia on uusi kokous-, juhla ja tapahtumakeskus Töölönlahden rannalla. Ainutlaatuinen puurakennus kutsuu kokemaan elämyksiä ja ammentamaan inspiraatiota ympäröivästä maisemasta ja miljööstä. Tutustu ja lue lisää.

Finlandia-Talo jo 50 vuotta.

Vuonna 1971 Töölönlahden rannalle valmistui kauan kaivattu, kansainväliset vaatimukset täyttänyt konsertti- ja kongressitalo. Uransa huipun saavuttanut arkkitehti Alvar Aalto suunnitteli Finlandia-talon osaksi modernia keskustasuunnitelmaa. Taloa laajennettiin ensimmäisen kerran vuonna 1975 kongressisiivellä, joka valmistui kesällä 1975 pidetyn Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökokouksen (ETYK) mediakeskukseksi. Seuraava Finlandia-talon laajennus, kokous- ja näyttelytila Veranda, avattiin terassikerroksen alle Karamzininrannan puolelle, Finlandia-talo avautuu perusparannuksen jälkeen syksyllä 2024.

Finlandia-talossa on avaamisen jälkeen järjestetty tuhansia kokouksia, konsertteja, kansainvälisiä konferensseja, juhlia ja valtiollisia tapahtumia rautaisella ammattitaidolla 50 vuoden ajan.