Töölönlahden lintuparatiisia siistitään yhdessä Kulttuuri puhdistaa ympäristöä -tempauksessa 3.5.2022

Töölönlahden lintuparatiisia siistitään yhdessä Kulttuuri puhdistaa ympäristöä -tempauksessa 3.5.2022

Finlandia-talo 2.5.2022, 13:00

 

Finlandia-talo haastaa Töölönlahden toimijat ja kaikki kaupunkilaiset kevättalkoisiin Töölönlahden rantojen ja vesistön siistimiseksi tiistaina 3.5.2022 klo 13.30–16.30.

Finlandia-talo on haastanut Töölönlahden toimijat ja kaikki kaupunkilaiset tarttumaan pihteihin ja jätesäkkeihin Kulttuuri puhdistaa ympäristöä -tempauksessa jo kymmenen vuoden ajan. Tempauksessa on mukana kulttuuritoimijoiden lisäksi ympäristöjärjestöjä. Tämän vuoden tapahtumassa kuullaan puheenvuorot John Nurmisen Säätiöltä ja Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäeltä.

“Olen saanut toimia tapahtuman suojelijana jo monena vuonna ja olen innoissani tulossa talkootöihin myös tällä kertaa. On hienoa nähdä, että ihmiset haluavat tehdä konkreettisia asioita lähiympäristönsä hyväksi. Tuntuu siltä, että ihmiset arvostavat luonnon läheisyyttä kaupungissa vuosi vuodelta vain enemmän”, sanoo Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Talkoiden tavoitteena on siivota linnuille haitallisia roskia ympäristöstä ja pitää huolta kauniista Töölönlahdesta lisäten yhteisöllisyyttä Töölönlahden kulttuuritoimijoiden kesken. Lintujen pesimärauha otetaan luonnollisesti tapahtumassa huomioon.

Töölönlahti on kaupungin keskeisin ulkoilupaikka, joten alueen siisteys lisää myös kaupunkilaisen viihtyvyyttä. Kaikki ovat tervetulleita siistimistalkoisiin. Talkoolaiset saavat tapahtumasta lainaan pihdit ja jätesäkit, omat hanskat on hyvä ottaa mukaan.

 

Finlandia-talo on mukana pelastamassa Itämerta ja sen perintöä tuleville sukupolville

Finlandia-talo haluaa olla mukana toteuttamassa tuloksellisia ja konkreettisia Itämeren suojelutoimia ja on sopinut yhteistyöstä John Nurmisen Säätiön kanssa. Säätiön hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Finlandia-talon ja John Nurmisen Säätiön yhteistyöhön kuuluu mm. Itämeri puhuu -tilaisuuksien järjestäminen sekä Itämeripäivän juhlallisuudet Pikku-Finlandiassa.

“Yhteistyön avulla Finlandia-talo haluaa varmistaa, että meren tarinat välittyvät jälkipolville. Finlandia-talolaisia yhdistää John Nurmisen Säätiön tavoin rakkaus mereen sekä vahva usko siihen, että mikään ei ole mahdotonta”, toteaa Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen.

Tapahtuma kerää vuosittain satakunta talkoolaista. Tempaus toteutuu kunta-alan lakosta huolimatta. Tervetuloa mukaan, pidetään yhdessä Töölönlahden lintuparatiisi viihtyisänä!

 

Töölönlahden siistimistempaus Kulttuuri puhdistaa ympäristöä 3.5.2022

Ohjelma:

Klo 13.30 kokoontuminen Kansallisoopperan Amfiteatterilla
Klo 13.30–13.35 Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen toivottaa talkoolaiset tervetulleiksi
Klo 13.35–13.45 Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki
Klo 13.45–13.55 John Nurmisen Säätiö, johtaja Annamari Arrakoski-Engardt
Klo 13.55–14.00 Heikki Mäkelä esittelee aluekartan, talkoolaisten ohjeistus ja välineet
Klo 14.00–16.00 Töölönlahden siivoustalkoot
Klo 16.00–16.30 Lämmintä ruokaa tarjolla Almin-salin lämpiössä