Pikku-Finlandian terassi on Töölönlahden kesäparatiisi – Luvassa laadukkaita grilliherkkuja, poikkeuksellisen laaja juomavalikoima ja jazzin kärkinimiä

Finlandia-talo 7.6.2022, 08:00

Maaliskuussa avatun Pikku-Finlandian suuri terassi on täydellinen paikka kesäpäivän viettoon. Pikku-Finlandian viinikahvila Finlandia Cafe&Wine palvelee viikon jokaisena päivänä. 

Pikku-Finlandian suurelta terassilta on kaupungin parhaat näkymät suoraan Töölönlahdelle. Alkuiltaisin aurinko paistaa täydellä teholla terassille ja illan myötä muuttuva maisema tarjoaa luonnon oman show’n, kun auringonlasku saa Töölönlahden hehkumaan. Tuttu lounasbuffet tarjoillaan arkisin klo 11–14 ja supersuosittu brunssi katetaan lauantaisin klo 11–15. Skumppabrunssilla tarjoillaan Finlandia-talon nimikkokuohuvaa Alvar-kuohuviiniä.

 

Töölönlahti Jazz tuo Suomen kärkijazzarit Pikku-Finlandian terassille kesäkeskiviikkoisin

Suomen tunnetuimpiin jazzmuusikoihin kuuluva trumpetisti Jukka Eskola tuo Pikku-Finlandian terassille elävää jazzmusiikkia keskiviikkoisin. Töölönlahti Jazz -tapahtuma järjestetään joka keskiviikko 8.6.2022 alkaen. Muun muassa SavoyJAZZFestin taiteellisena johtajana toimineen Eskolan kuratoima kattaus on poikkeuksellinen, sillä siihen kuuluu maan nimekkäimpiä ja kansainvälisimpiä jazz-muusikoita, kuten Kaisa Mäensivu ja Iiro Rantala.

“Savoy Jazzien avajaiskonsertti järjestettiin maaliskuussa Pikku-Finlandiassa. Siellä tuli fiilis, että tämä on hieno paikka ja tänne voisi tuoda kesäkuukausiksi toistuvan jazztapahtuman. Kesäterassille tuodaan erittäin laadukasta jazzmusiikkia. Olen valinnut mukaan viihdyttäviä ja valovoimaisia solisteja, jotka ovat saaneet itse valita kokoonpanonsa. Luvassa on taattua laatua ja jamifiilistä kevyellä kulmalla”, Eskola kertoo.

Töölönlahti Jazz -iltoihin on vapaa pääsy. Pikku-Finlandian terassin grilli ja baari palvelevat jazziltoina, joten kokonaisvaltaisessa elämyksessä yhdistyvät laadukas kulttuuri, ruoka ja juoma.

 

Kesäterassin grilli ja baari houkuttelevat herkuttelemaan ulos

Auringonpalvojat saavat nautiskella Pikku-Finlandian terassin virkistävistä kesädrinkeistä aurinkotuolissa loikoillen. Ruokailijat saavat suojaa aurinkovarjoista grilliherkkuja nauttiessaan. Terassi on vehreä kesäkeidas, joka on ympäröity näyttävillä viherkasveilla. Ulkona on myös hyötypuutarha, josta Finlandia Cafe&Winen keittiö saa käyttöönsä mm. yrttejä, mansikoita ja raparperia. Terassi on oiva paikka lintujen puuhastelun seuraamiseen. Lintubongarit saavat viinikahvilasta kiikarit lainaan. Myös koirakaverit ovat lämpimästi tervetulleita Pikku-Finlandian kesäterassille. Koirille on aina tarjolla vettä ja viinikahvilasta saa veloituksetta Alvar-koiranraksuja.

Terassikauden avaus tarkoittaa luonnollisesti myös grillikauden avaamista. Pikku-Finlandian terassilla grillataan burgereita (pihvivaihtoehtoina nauta tai fermentoitu härkäpapu), joiden kanssa ei tarjoilla perinteiseen tapaan ranskalaisia, vaan höyrytetty uuden sadon peruna-porkkana-sokerihernelisäke ja dippi. Terassilla grillataan myös kanavartaita sekä Penttilän tilalta Aitoosta tulleita perunarieskoja, joita saa kasvis-, savulohi- tai lihatäytteellä.

Grilliruuan kanssa pääsee nautiskelemaan viinikahvilan huomattavan laajasta juomavalikoimasta. Viinikahvila on nimensä veroisesti panostanut viinivalikoimaan, jonka kaikkia viinejä saa ostaa myös laseittain. Terassilta löytyy baaritiski, jonka tarjonta painottuu panimotuotteisiin ja drinkkeihin. Kuplivaa ja raikasta kesäjuomaa on tarjolla montaa sorttia pientuottajien oluista, siidereistä ja lonkeroista limppariin. Terassin erikoisuutena on jättikokoinen magnum-rosépullo, joka on terassiseurueiden suosikki. Vääksyläinen Kanavan panimo lanseeraa Torvinen-oluen, joka on Pikku-Finlandian arkkitehti Jaakko Torvisen nimikko-olut. Torvista sekä muita mietoja alkoholijuomia on mahdollista ostaa viinikahvilasta myös ulos.