Pikku-Finlandia tuo terassilleen ja galleriaansa Anni Valkolan ja Josh Kruten teoksia

Tapahtumakeskus Pikku-Finlandia tarjoaa uusia taide-elämyksiä. Käynnissä olevan Helsinki Design Weekin ohjelmaan kuuluvat Josh Kruten näyttelu ja Anni Valkolan teos ovat esillä Pikku-Finlandian galleriakäytävällä ja terassilla. 

 

Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali Helsinki Design Week on nyt käynnissä. Pikku-Finlandian terassin mäntypilareiden väliin rakentuu osana Helsinki Design Weekin virallista ohjelmaa erityinen taideinstallaatio. Kestävään kehitykseen erikoistunut muotoilija Anni Valkola koostaa Luonnon Galleria -teoksen paikan päällä Töölönlahden luonnon tarjoamista materiaaleista. Installaatio on galleriamainen seinämä, joka tarjoaa katsojalle mahdollisuuden pysähtyä tarkastelemaan luonnon aarteita lähietäisyydeltä. Teos on nähtävillä Pikku-Finlandian terassilla viikonlopun ajan 9.9.–11.9.

 

Pikku-Finlandian viinikahvilan yhteydessä on galleriakäytävä Finlandia Galleria. Galleriassa on syyskuun ajan esillä Josh Kruten taidevedossarja Pikku-Finlandian puut. Näyttelyssä esitellään parisenkymmentä grafiikan vedosta mäntypuun poikkileikkauksista, joissa koot, iät ja vuosittaiset kasvukuviot vaihtelevat. Nämä vedokset on tehty juuri niistä rungoista, joita on käytetty Pikku-Finlandian rakentamiseen. Männynrunkojen ominaisuudet on kuvattu käyttäen mustaa mustetta, joka on painettu valkoiselle paperille, joten ne ovat kuin puiden sormenjälkiä.

 

Galleriakäytävän näyttelyt vaihtuvat kuukausittain. Lokakuussa seinät valtaa valokuvaaja Kristian Kaarnan näyttely. Marraskuussa tarjolla on herkkua graafisen suunnittelun ystäville, kun esille tulee Suomen arvostetuimpiin kuuluvan graafikon, Esa Ojalan, julisteita.

 

Ei kannata unohtaa Finlandia-talon omia taideteoksia, jotka ovat esillä Pikku-Finlandian seinillä. Esimerkiksi Elina Brotheruksen Les Femmes de la Maison Carré -sarjan teosta voi ihastella tapahtumakeskuksen pääaulan seinältä.

 

Finlandia Cafe&Wine -viinikahvila on avoinna 1.9. alkaen seuraavasti:

 

Ma-ti 9–19

Ke-pe 9–20

Lauantai 11–20

Sunnuntai suljettu