Pikku-Finlandia on kulttuurinystävän ykköskesäkohde – Terassilla soi jazz ja Finlandia Galleriassa on esillä palkittuja julisteita

Helsingin keskeisellä paikalla Töölönlahdella sijaitsevan Pikku-Finlandian viinikahvila kutsuu kulttuurinnälkäisiä. Suurella ilta-aurinkoon antavalla 200-paikkaisella terassilla Suomen kansainväliset huippuartistit luovat rennon jazzahtavan kesätunnelman maksuttomilla konserteillaan. Kuvataiteen ystäville kesän aikana on kaksikin näyttelyä: Hollywood-tähtiä kuvanneen Kirpi Uimosen valokuvat ja Paimion parantola 90 – Inhimillinen näkökulma -julistenäyttely.

Pikku-Finlandian isolla terassilla soi kesällä musiikki
Suomen tunnetuimpiin jazzmuusikoihin kuuluva trumpetisti Jukka Eskola tuo kesäkuussa Pikku-Finlandian terassille elävää jazz-musiikkia. Viime kesältä tuttu Töölönlahti Jazz -tapahtuma järjestetään jälleen neljän illan sarjana lauantaista 27.5. alkaen. Muun muassa SavoyJAZZFestin taiteellisena johtajana toimineen Eskolan kuratoimaan kattaukseen kuuluu maan nimekkäimpiä ja kansainvälisimpiä jazz-muusikoita, jotka ovat saaneet itse valita kokoonpanonsa. Tänä vuonna kokoonpanot keskittyvät ohjelmistossaan tunnettuihin jazz-standardeihin ja luovat niistä omat versionsa. Luvassa on siis erittäin laadukasta jazz-musiikkia.

Heinäkuussa terassilla luo tunnelmaa DJ Tuomas Talvi, joka soittaa monipuolista ja letkeää musiikkia jazzista bossa novaan ja diskoon.

Finlandia Galleriassa Hollywoodin tähtiä ja julistekilpailun parhaimmistoa
Pikku-Finlandian Finlandia Gallerian seinällä on tuttuja kasvoja. Toimittaja ja Hollywood-tähtien inhimillistäjä Kirpi Uimosen Tähtihetkiä-näyttelyssä on esillä harvinaislaatuisia valokuvia Hollywood-näyttelijöistä kesäkuun loppuun saakka.

Paimion parantola -säätiö ja Grafia ry:n järjestivät korkeatasoisen ja kansainvälisen julistekilpailun, jonka kilpailutöitä esittelevä Paimion parantola 90 – Inhimillinen näkökulma -julistenäyttely on parhaillaan esillä Paimion parantolassa. Heinäkuussa sen voi nähdä Helsingin keskeisimmällä paikalla Pikku-Finlandian Finlandia Galleriassa. Palkittujen töiden lisäksi esillä on 24 tuomariston näyttelyyn valitsemaa julistetta, jotka muodostavat yhdessä eheän kokonaisuuden.

Grilli kuumana, kesädrinkit tarjolla ja yrtit omasta puutarhasta kesäruokiin
Pikku-Finlandian ruoka uudistuu jälleen kesäiseksi. Keittiöpäällikkö Mika Jokelan suunnittelema ruoka on herättänyt ennenkin keskustelua. Keittiö uudistaa ruokalistan jälleen sesongin mukaiseksi. Grilli on kuumana ja paikallisten pientuottajien tarjonta näkyy raaka-ainevalinnoissa. Kotimainen lähiruoka on vastuullinen valinta. Terassin grilliherkkuihin lukeutuu mm. grillattua kananpoikaa ja parsa-sydänsalaattia, metsäkaurisburger, veggie burger ja Penttilän tilan perunarieska-”pizza”. Viinikahvilan erikoisuus on oma terassinlevyinen hyötypuutarha. Keittiö poimii sieltä tuoreita antimia suoraan annoksiin.

Töölönlahden aurinkoisella terassilla voi nauttia grilliherkkujen lisäksi kuplivan sampanjalasillisen, virkistävän smoothien tai terassin erikoisuuden, valmiina hanasta tarjoiltavan cocktailin. Cocktailien tarjoilu hanasta on vastuullinen valinta, sillä se vähentää merkittävästi pakkausjätettä, ja maku pysyy kuitenkin samana. Tarjolla on myös Pikku-Finlandian oman henkilökunnan ja Kanavan Panimon kevään aikana yhdessä kehittämä Finlandia Forest -olut, josta löytyy kotimaisen tyrnin ja sekä kuusen vivahteita. Upeista maisemista voi nautiskella terassilla niin aurinkoisena kuin sateisenakin päivänä. Peräti 200-paikkaisella terassilla on 50:lle paikat katetulla yläosalla.

OHJELMA JA AIKATAULUT:
Töölönlahti Jazz klo 18–20 ohjelma ja solistit
la 27.5. Jukka Eskola
la 10.6. Olli Ahvenlahti
la 17.6. Antti Sarpila
la 1.7. Nina Mya
DJ Tuomas Talvi terassilla viihdyttämässä klo 18–20
pe 7.7.
pe 14.7.
pe 27.7.
Vapaa pääsy. Terassikeikat toteutuvat säävarauksella.

Grilli kuumana
Jazz- ja dj-iltoina, klo 17.00–19.30 sekä samaan kellonaikaan seuraavina päivinä:

ke 31.5.
ke 14.6.
ke 28.6
ke 5.7.
ke 12.7.
ke 19.7.

Pikku-Finlandian osoite ja aukioloajat:
Pikku-Finlandia, Karamzininranta 4, 00100 Helsinki. Finlandia Galleria on Finlandia Cafe&Winen yhteydessä, avoinna kesä–elokuussa

ma–ti 9–20
ke–pe 9–21
la 11–21
su 12–18.