Metropolian opiskelijat ohjelmoivat Finlandia-talolle tarjoilijarobotin

Tiedote: Metropolia ammattikorkeakoulu

Kaveri-nimistä tarjoilijarobottia testataan Pikku-Finlandian tapahtumakeskuksessa toukokuun ajan. Projektissa Metropolian opiskelijat auttavat Finlandia-taloa selvittämään, miten he voivat automatisoida toimintojaan.

Finlandia-talon Pikku-Finlandia -tapahtumakeskuksessa kulkee robotti, joka kertoo asiakkaille olevansa Kaveri ja kuljettavansa astioita ja ruoka-annoksia.

Pikku-Finlandiassa on pitkä käytävä, jonka toisessa päässä on keittiö ja toisessa ravintola. Käytävän edestakaiseen kulkemiseen voi kulua kaikkein kiireisimpinä päivinä ravintolan henkilökunnalta jopa 20 kilometriä.

“On ollut hienoa päästä kokeilemaan, miten Metropolian opiskelijoiden ohjelmoima robotti vastaa tarpeisiimme. Asiakkailta on tullut positiivista palautetta, ja ihmiset ovat olleet kiinnostuneita Kaverista”, Finlandia-talon vuoropäällikkö Alex Viljanen kertoo.

Opiskelijat saavat käytännön työelämäkokemusta

Metropolia Ammattikorkeakoulun sähkö- ja automaatiotekniikan ja koneautomaation opiskelijat ovat ohjelmoineet robotin osana opintoihinsa kuuluvaa innovaatioprojektia. Kärry valmistui ja sitä testattiin ensimmäisen kerran joulukuussa. Keväällä robottiin toteutettiin käyttöliittymä, jolla sen ohjaamista helpotettiin, eli siihen kiinnitettiin tabletti, jonka kautta robottia voi ohjailla.

“Pikku-Finlandian väki on ollut projektista todella innoissaan. Me tarjoamme asiakkaalle syvällisen tietämyksen robotiikka-asioista, ja voimme miettiä, millainen on heille paras ratkaisu”, projektiassistentti ja Metropolian sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelijan Silin Zhao kertoo.

Yhteistyöhön osallistuneet opiskelijat kertovat oppineensa projektin aikana paljon muun muassa projektinhallinnasta, käytännön robotiikkatyöstä ja työelämästä.

Finlandia-talon Alex Viljasen mukaan yhteistyö Metropolian kanssa on ollut todella helppoa ja joustavaa.

“Mielestäni molemmat osapuolet hyötyvät tästä paljon: opiskelijat saavat aitoa työelämän kokemusta, kun taas me organisaatiossa saamme ajan tasalla olevaa tietoa ja taitoa robotiikasta.”

Toukokuun testivaiheen jälkeen robotti palaa Metropolian Myyrmäen kampukselle. Finlandia-talo pohtii testijakson avulla, miten robotiikkaa voi jatkossa hyödyntää eri toimintojen tukena.

Lisätiedot:

Tiina Vuorijärvi
Projektipäällikkö, Metropolia
+358 40 751 1322
Tiina.Vuorijarvi@metropolia.fi 

Alex Viljanen 
Vuoropäällikkö, Finlandia-talo
+358 9 4024 222
Alex.Viljanen@finlandiatalo.fi