Hollywood-tähdet arkisina Pikku-Finlandiassa

Valokuvanäyttelyssä Tähtihetkiä nähdään toimittaja Kirpi Uimosen tapaamia Hollywood-kuuluisuuksia Julia Robertsista Angelina Jolieen. Näyttely on avoinna 1.5. – 30.6.2023. Se koostuu 28 kuvasta.

Leonardo DiCaprio, Angelina Jolie, Idris Elba, George Clooney, Nicole Kidman, Jason Momoa eri lehdistötilaisuuksissa. Kuvat: Kirpi Uimonen

Toimittaja Kirpi Uimonen on asunut Los Angelesissa 20 vuotta, ja tapaa työnsä vuoksi maailmankuuluja televisio- ja filmialan ammattilaisia. Tähtihetkiä-näyttelyn kuvat on otettu 2010-luvulla toimittajajärjestö Hollywood Foreign Press Associationin järjestämissä pressikonferensseissa.

– Idea kuvainstallaatiosta syntyi, kun minulta kysyttiin, mitä kaikkea teen Los Angelesissa. Minut tunnetaan toimittajana, mutta olen myös kuvannut Hollywood-kuuluisuuksia haastattelujen yhteydessä, Uimonen kertoo.

Hän mieltää itsensä Hollywood-tähtien inhimillistäjäksi.

– Kuvat näyttävät arkisemman puolen elokuva-alan supernimistä. He eivät poseeraa kameralle vaan keskittyvät haastatteluun.

Uimonen aloitti toimittajanuran 1990-luvun alussa. Hän kirjoitti musiikista, muodista, kauneudesta, terveydestä, televisiosarjoista ja elokuvista Suomen suurimpiin lehtiin. Vuonna 2002 hän muutti Los Angelesiin, ja jatkoi sieltä käsin viihdemaailman juttujen toimittamista. Vuonna 2011 hänet valittiin toimittajajärjestö Hollywood Foreign Press Associationin jäseneksi. Maailmalla se tunnetaan vuosittain pidettävästä elokuva- ja televisioalan palkintogaalasta Golden Globes. Tällä hetkellä Uimonen on järjestön hallituksen jäsen.

Lisätietoja antavat:

Kirpi Uimonen
Toimittaja
+1 310-869-4696
kirpiui@gmail.com

Johanna Tolonen

Toimitusjohtaja

johanna.tolonen@finlandiatalo.fi

+358 40 551 3168