Finlandia-talo tekee 45-vuotisen historiansa parhaan tuloksen vuonna 2015

Finlandia-talo tekee 45-vuotisen historiansa parhaan tuloksen vuonna 2015

Finlandia-talon toimitusjohtajan Johanna Tolosen mukaan liiketoiminnan menestyksen taustalla ovat sekä myynnin kasvattaminen että toiminnan tehostaminen.

”Finlandia-talosta on kehittynyt maamme monipuolisin tapahtumatalo viime vuosien aikana. Asiakkaamme näkevät meidät ykköskohteena tapahtumilleen. Kasvatimme myyntiämme viime vuonna laajalla rintamalla niin kongressien, messujen, näyttelyiden, kokousten, juhlien kuin konserttienkin alueilla. Yritykset ja organisaatiot myös järjestävät entistä enemmän asia- ja juhlaosuuden yhdistäviä tapahtumia, joihin Finlandia-talon muokattavat tilat sopivat erinomaisesti. Kaiken kaikkiaan Finlandia-talossa järjestettiin viime vuonna 766 erilaista tilaisuutta”, sanoo Tolonen.

Musiikkitalon valmistumisella ei vaikutusta liikevaihtoon

Helsingin kaupunginorkesterin ja Radion sinfoniaorkesterin toiminnot siirtyivät syksyllä 2011 uuteen Helsingin Musiikkitaloon. Samanaikaisesti Finlandia-taloon valmistui monikäyttötila Veranda, joka tarjosi noin 10 prosentin tilalisäyksen syksystä 2011 alkaen.

”Moni pohti Musiikkitalon valmistuttua, mikä on Finlandia-talon tulevaisuus tapahtumatalona. Lukumme osoittavat, että olemme onnistuneet kasvattamaan liikevaihtoamme Helsingin kaupunginorkesterin ja Radion sinfoniaorkesterin lähdöistä huolimatta. Kun tarkastellaan liiketoimintamme kehitystä neljän viimeisen vuoden ajalta, on Finlandia-talon liikevaihto kasvanut yhteensä noin 2 miljoonaa euroa”, Tolonen summaa.

Finlandia-talo on myös arvioinut toimintansa vaikuttavuutta Helsingin taloudelle. Sen kokous- ja kulttuuriasiakkaat jättivät paikkakunnalle yhteenlaskettuna noin 46 miljoona euroa vuonna 2015.

Energiatehokkuus tuonut satojen tuhansien säästöt

Finlandia-talo on tehostanut sisäisiä prosesseja ja toimintatapoja muun muassa kehittämällä sopimuskumppanuuksien johtamista, asiakaspolkua, johtamisjärjestelmiä sekä organisaatiokulttuuria ja energiatehokkuutta.

“Olemme viimeisen viiden vuoden aikana kehittäneet voimakkaasti Finlandia-talon energiatehokkuutta. Esimerkiksi kaukolämmön kulutuksemme on vähentynyt 45 prosenttia ja sähkökulutus 30 prosenttia. Uudistukset ovat tuoneet satojen tuhansien eurojen säästöt. Osoituksena panostuksistamme ympäristöasioihin Finlandia-talolle myönnettiin kansainvälinen ISO 14001 -ympäristösertifikaatti viime elokuussa”, sanoo Tolonen. 

Finlandia-talo myös uusi Suomen suurimpiin konserttisaleihin kuuluvan Finlandia-salin ääni- ja valotekniikan viime vuoden aikana.

Töölönlahden puiston myötä Finlandia-talo vihdoin valmis

Tolonen uskoo Finlandia-talon liiketoiminnan kehittyvän myönteisesti myös vuonna 2016. Töölönlahden puiston valmistuminen keväällä tarjoaa Finlandia-talolle mahdollisuuden hyödyntää puistoa asiakkaiden tapahtumissa sekä kahvilatoiminnan edelleen kehittämisessä.

”Finlandia-talo valmistuu vihdoin 45 vuoden jälkeen, kun Alvar Aallon pääjulkisivuksi suunnittelema Töölönlahden puoli saa arvoisensa ympäristön. Samalla se avaa meille uusia mahdollisuuksia kehittää toimintaamme”, sanoo Tolonen.

 

Lisätietoja:

Finlandia-talo Oy, toimitusjohtaja Johanna Tolonen,
johanna.tolonen@finlandiatalo.fi
puh. 040 551 3168