Finlandia-talo Oy:n pitkittyneen koronakriisin vuoksi käydyt yt-neuvottelut ovat päättyneet

Finlandia-talo Oy:n pitkittyneen koronakriisin vuoksi käydyt yt-neuvottelut ovat päättyneet

– Koronakriisi on lamaannuttanut koko tapahtuma-alaa viime keväästä lähtien. Finlandia-talon viime vuoden liikevaihto putosi noin 80 prosenttia, ja tappiot ovat huomattavat. Siksi meidän on sopeutettava toimintaamme ja varauduttava siihen, että tapahtumia järjestetään normaalisti vasta rokotekattavuuden myötä, kertoo Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen.

Tällä hetkellä Finlandia-talo Oy:n työntekijöiden määrä on 61. Neuvottelujen lopputuloksena työsuhde päättyi 22 henkilöllä.

Keväällä alkaneilla ja pitkään jatkuneilla lomautuksilla on tähän asti yritetty säilyttää työpaikat. Henkilöstöä on lomautettu osa- ja kokoaikaisesti. Näitä lomautuksia joudutaan edelleen jatkamaan.

– Korona on runnellut tapahtuma-alaa. Tulevien vuosien henkilöstötarpeeseen vaikuttaa lisäksi Finlandia-talon perusparannus, joka alkaa tammikuussa 2022. Perusparannuksen ajan palvelemme asiakkaitamme Pikku-Finlandian uudessa puurakenteisessa tapahtumatilassa, joka tuo uudenlaista elämää Töölönlahdelle, Tolonen toteaa. Uuteen meren rannalla sijaitsevaan tapahtumakeskukseen kohdistuu valtava kiinnostus, mikä tuo valoa muuten vaikeaan kevääseen.

Finlandia-talo Oy haluaa pitää huolta henkilöstöstään tässä vaikeassa tilanteessa. Irtisanottaville tarjotaan tukea uuden työpaikan löytämiseen. Finlandia-talo Oy tarjoaa myös uudelleensijoittumisvalmennusta tai -koulutusta ja kartoittaa avoimia työpaikkoja Helsingin kaupungilla.