Finlandia Galleria esittelee ainutkertaisen kokoelman vanhoja karttoja Helsinginnimeltä

Tapahtumakeskus Pikku-Finlandia kätkee sisäänsä kaikille avoimen taidegallerian, johon on vapaa pääsy. Töölönlahdella liikkujille tutuksi tulleen Pikku-Finlandian viinikahvilan yhteydessä on Finlandia Galleria, joka esittelee 1.12. alkaen Helsingin kantakaupungin karttoja 1830–1930-luvuilta.

Helsinki kartoilla -näyttelyssä on esillä John Nurmisen Säätiön karttoja Helsinginniemeltä sadan vuoden ajanjaksolta, 1830–1930-luvuilta. Esillä on historiallisia karttoja, joiden kautta voi tutustua pääkaupunkimme vaiheisiin. Näyttely avaa muun muassa Helsingin sosiaalisen rakenteen kehittymistä ja kaupungin kasvua siitä lähtien, kun se julistettiin Suomen suuriruhtinaskunnan pääkaupungiksi vuonna 1812. Itämeren merkitys Helsingille kautta aikojen näkyy kartoissa, joten Töölönlahden rannalla sijaitseva Pikku-Finlandia on otollinen paikka näyttelylle.

 

Näyttely on osa Finlandia-talon ja John Nurmisen säätiön vastuullisuusyhteistyötä, joka alkoi keväällä 2022. Yhteistyön osana järjestetään myös Itämeri puhuu -keskustelusarja, jonka kolmas ja viimeinen osa järjestetään Pikku-Finlandiassa 1.12. Tilaisuutta voi seurata livestriimin kautta veloituksetta.

 

“Finlandiatalolaisille kotimeremme on elintärkeä. John Nurmisen säätiön toiminta suojelee Itämerta, joten säätiö on luonnollinen yhteistyökumppani Töölönlahden rannassa sijaitsevalle Finlandia-talolle”, toteaa Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen.

 

Finlandia Galleria on Pikku-Finlandian viinikahvilan Finlandia Cafe&Winen yhteydessä Töölönlahden rannalla. Tunnelmallisella lämmittimin ja viltein varustetulla terassilla voi siemailla glühweinia vielä joulukuussakin, sillä terassi on auki ympäri vuoden. Jouluasuun puettua terassia koristavat joulukuuset, lyhdyt ja tunnelmavalot. Finlandia Cafe&Winen osaava henkilökunta antaa mielellään vinkkejä kauteen sopivista juomavaihtoehdoista.

 

Näyttely on esillä 1.–31.12. (23.–26.12. suljettu)
Pikku-Finlandia, Karamzininranta 4, Helsinki
Auki Finlandia Cafe&Winen aukioloaikojen mukaisesti:
ma-ti 9-19
ke-pe 9-20
la 11-20
su suljettu

Finlandia Cafe&Wine
Itämeri puhuu -tilaisuuden livestriimi