Tulevia tapahtumia

 • Opastettu kierros

  24.07.2017 klo 14:00
 • Finlandia-talo on suosittu rakennustaiteellinen nähtävyys ja Helsingin kauneimpia käyntikohteita. Maailmankuulun arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemaan Finlandia-taloon käy vuosittain tutustumassa kymmeniä tuhansia matkailijoita.
  Finlandia-talon ainutlaatuiseen arkkitehtuuriin pääsee tutustumaan opastetuilla kiertokäynneillä.
  Kierros kestää noin tunnin ja se pidetään englanniksi, ja tarvittaessa osin suomeksi.

  Hinnat 2017
  aikuiset 15 €
  eläkeläiset / opiskelijat / lapset 10 €

  Ryhmäopastukset pyydämme sopimaan erikseen.

  Lisätietoja>>


 • Opastettu kierros

  26.07.2017 klo 14:00
 • Finlandia-talo on suosittu rakennustaiteellinen nähtävyys ja Helsingin kauneimpia käyntikohteita. Maailmankuulun arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemaan Finlandia-taloon käy vuosittain tutustumassa kymmeniä tuhansia matkailijoita.
  Finlandia-talon ainutlaatuiseen arkkitehtuuriin pääsee tutustumaan opastetuilla kiertokäynneillä.
  Kierros kestää noin tunnin ja se pidetään englanniksi, ja tarvittaessa osin suomeksi.

  Hinnat 2017
  aikuiset 15 €
  eläkeläiset / opiskelijat / lapset 10 €

  Ryhmäopastukset pyydämme sopimaan erikseen.

  Lisätietoja>>


 • Kaartin soittokunnan varusmiesbändi

  26.07.2017
  klo 16:30 - klo 18:00
 • Café Verandan terassilla livemusiikkia keskikesän keskiviikkoiltoina!

  Ke 28.6. alkaen Kaartin soittokunnan varusmiesbändi soittaa kevyttä kesämusaa kahvilan terassilla viitenä keskiviikkona, niin iloiseen after workkiin kuin letkeään lomatunnelmaankin sopivasti!
  Sateen sattuessa siirrymme sisälle Café Verandan puolelle, joten liikkeelle kannattaa lähteä kehnommallakin säällä.

  Kesän musiikki-illat
  Ke 28.6.
  Ke 5.7.
  Ke 12.7.
  Ke 19.7.
  Ke 26.7.

  Soitto soi kello 16:30 alkaen, tervetuloa! Vapaa pääsy.


 • I.K.Inha -luento

  01.08.2017
  klo 16:30 - klo 17:30
 • Galleria Verandassa 4.8. saakka esillä olevan Sadan vuoden aikahyppy -valokuvanäyttelyn Helsinki-aiheiset teokset tarjoavat visuaalisen taiteen kautta ainutlaatuisen aikamatkan pääkaupunkimme historiaan. Kerrostetut kollaasityöt koostuvat Suomen valokuvataiteen museon kokoelmiin kuuluvista I.K.Inhan vuonna 1908 ottamista mustavalkoisista Helsinki-kuvista sekä valokuvataiteilija Karoliina Veijon samoissa paikoissa digitaalisesti taltioimista 2010-luvun kaupunkinäkymistä. "Teokset herättävät ajatuksia ajankulusta, omista juurista ja historiasta." - Kameralehti 4-5/2017

  1.8.  kello 16:30 alkavassa luentotilaisuudessa Suomen valokuvataiteen museon amanuenssi Sofia Lahti luennoi I.K.Inhasta, joka on suomalaisen valokuvauksen suuria mestareita.
  Tilaisuuden kesto on n. 1 tunti. Vapaa pääsy, tervetuloa!

  Sadan vuoden aikahyppy -projekti on Karoliina Veijon kunnianosoitus satavuotiaalle Suomelle, ja näyttely on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa.


 • Kuorojen kierros

  17.08.2017 klo 20:00
 • Finlandia-talon yleisökahvila Café Veranda on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana Art goes Kapakka -festivaalissa. Festivaalin perinteiseen tapaan avaava Kuorojen kierros polkaistaan käyntiin Senaatintorilla järjestettävällä yhteiskonsertilla klo 19.00, minkä jälkeen huikeat 122 kuoroa jalkautuu kiertämään festivaaliravintoloita. Café Verandassa kuorojen esiintymisajat ovat kello 20, 20:30 ja 21:00, kuorojen nimet julkistetaan lähempänä tapahtumapäivää. Odotettavissa on ihan huikeaa tunnelmaa, joten oma paikka kannattaa saapua varaamaan hyvissä ajoin, tervetuloa!


 • Cuejero

  18.08.2017 klo 19:00
 • Osana Art goes Kapakka -kaupunkifestivaalia Café Verandan live-illassa lavalle nousee Cuejero. Cuejeron musiikissa kohtaavat moninaiset musiikkikulttuurit, flamenco ja espanjalainen kansanmusiikki yhdistyvät Lähi-idän ja Latinalaisen amerikan vaikutteisiin. 
  Yhtyeen tavoitteena on löytää taiteellisen suhde näiden kulttuurien ja musiikkiperinteiden välille, jotka ovat eläneet yhdessä satoja vuosia. Yhtyeen kokoonpano: Lotta-Maria Pitkänen: viulu, Javier Sanchez Perez: basso, Aapo Heinonen: piano, Ricardo Padilla: perkussiot. 

  Yhtyeen musiikkiin voit tutustua täältä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

   


 • Building Bridges Poetry Breakfast

  23.08.2017
  klo 09:00 - klo 10:00
 • Aamukahvin kanssa runoutta eri kielillä? Café Verandassa järjestettävällä kansainvälisellä runousaamiaisella esiintyy palkittuja runoilijoita ja spoken word -artisteja Britanniasta, Virosta ja Suomesta. Mukana Bob Beagrie, Tony Walsh, Andy Willoughby, Kieren King, Veronika Kivisilla, Lasse Hauerwaas ja Kalle Niinikangas.

  Tapahtuma on osa Runokuu -kirjallisuusfestivaalia, jossa kirjallisuus ottaa kaupungin haltuun ja saa rinnalleen toisia taiteita. Tänä vuonna jo kolmattatoista kertaa järjestettävän, helsinkiläisen, elävän ja värikkään tapahtuman teemana on Rakkaus. Runokuu on elämyksellinen ja kutsuu vieraansa osallistumaan, tekemään, kirjoittamaan ja rakastumaan.

  Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!
  Runokuun järjestää Nuoren Voiman Liitto, ja se on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali. 

  Yhteistyössä: SVYL ry, Building Bridges, Viro-instituutti


 • Varusmiessoittokunnan Kasari-kiertue

  23.08.2017 klo 19:00
 • Varusmiessoittokunnan Kasari-kiertue – yksinkertaisesti paras!

   Varusmiessoittokunta palaa 1980-luvulle toinen toistaan parempien kasarihittien siivittämänä. Kokoonpanona kuullaan noin 70-henkistä megaviihdeorkesteria, josta löytyy sinfoninen puhallinorkesteri, iso jousisto sekä rock-komppibändi.

  Luvassa on uskomaton konserttinautinto, joka ei rajoitu pelkästään kuultavaan, upeaan musiikkiin. Konserttia höystetään massiivisilla teknisillä elementeillä.

   Kuultu vuoden 2016 konsertissa: "Elämäni paras konserttielämys." Vuonna 2017 aiomme panna vieläkin paremmaksi!

  Virittäydy konsertin tunnelmaan Cafe Verandan etkoilla kaksi tuntia ennen konserttia.

  Konsertissa on väliaika. Vältä jonotus ja tilaa väliaikatarjoilut ennakkoon alla olevasta lasi-ikonista.

   Liput 16,50€/ 22,50€ Lippupisteestä.

   

   


 • Nordiska juristmötet

  24.08.2017 - 25.08.2017
 • Pohjoismainen lakimieskokous on 1800-luvulta saakka kolmannesvuosittain järjestetty Pohjoismaiden suurin akateeminen lakimieskokous, joka tuo yhteen juristeja tuomioistuimista, valtionhallinnosta, yliopistoista ja liike-elämästä. 

  Kaksipäiväinen kokous tarjoaa osallistujille mahdollisuuden osallistua korkeatasoiseen keskusteluun aihealueista, jotka edustavat laaja-alaisesti eri oikeustieteen, lainkäytön ja yritysjuridiikan osa-alueita. Kokouksen esiintyjinä ja puhujina on tunnettuja alansa asiantuntijoita kaikista Pohjoismaista. 

  Osallistujilla on kokouksessa mahdollisuus niin syventää omaa asiantuntemustaan kuin tutustua uusiin aiheisiin oman työ- tai tutkimusalueen ulkopuolelta. Lisäksi kokous tarjoaa tilaisuuden verkostoitua pohjoismaisten kollegoiden kanssa ja rakentaa pohjoismaista oikeudellista yhteistyötä.

  Kokous alkaa torstaina 24. elokuuta ja päättyy perjantaina 25. elokuuta järjestettävään juhlalliseen bankettiin Helsingin Messukeskuksessa.

  Lisätietoja kokouksesta ja ilmoittautumislomakkeen löydät kokouksen kotisivuilta osoitteesta www.njm2017.fi


 • Taiteiden yö

  24.08.2017
 • Taiteiden yönä to 24.8. Finlandia-talossa tapahtuu! Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

  Kello 18:00, Café Veranda
  Tapahtuipa kerran Finlandia-talossa -muistelusarjan ensimmäinen osa 

  Tapahtuipa kerran Finlandia-talossa on sarja tilaisuuksia, joissa julkisuudesta tunnetut henkilöt kertovat muisteluitaan Finlandia-talosta vuosien varrella. Vierailusarja pidetään Finlandia-talon Café Verandassa, ja luvassa on hauskoja sattumuksia ja mielenkiintoisia kertomuksia ulkomaisten ja kotimaisten konserttien tiimoilta sekä kokous- ja kongressitapahtumien kulisseista. Luvassa on mielenkiintoisia tarinoita ja muisteluita koko kansan tuntemilta legendaarisilta vierailta.

  Sarjan ensimmäisenä vieraana on pitkän linjan promoottorilegenda Antti Einiö, joka on ollut mukana järjestämässä Finlandia-talossa yli 300 konserttia talon perustamisesta aina näihin päiviin saakka. Einiöllä on tarinoita kerrottavanaan niin ABBA-yhtyeestä, Chuck Berrystä kuin Demis Roussosista ja monista, monista muista Finlandia-talossa esiintyneistä artisteista ja yhtyeistä

  Tilaisuus kestää noin tunnin ja sitä isännöi tietokirjailija, viestintäyrittäjä Tomi Lindblom.

  Kello 20:00, Café Veranda
  "IMPORTANTE", F-Lane goes Art

  Taiteiden yön illassa livemusiikkia tarjoilee F-Lane. Luvassa on monialaisesti ja -äänisesti svengaava setti, kun F-Lane vierailijoineen valtaa lavan. Lue lisää bändistä täältä!

  Koko illan ajan, Galleria Veranda
  Kameraseuran AITA-näyttely

  Kameraseura ry:n perinteinen Aita-näyttely järjestetään tänä vuonna jo 20.kerran! Näyttely on esillä Finlandia-talon Galleria Verandassa ja esittelee monipuolisesti Kameraseuran eri kerhojen toimintaa ja valokuvia. Kameraseura on Helsingissä toimiva valokuvauksesta kiinnostuneiden yhdistys, jossa on noin 1300 jäsentä. Taiteiden yön iltana Kameraseuran jäsenet ovat paikalla esittelemässä näyttelyä, sekä opastamassa studiotasoiseen kuvaamiseen Café Verandan edustan pikkuterassilla.


PALVELUPISTE

Puhelin (09) 40241
servicepoint@finlandiatalo.fi

Aukioloajat
ma - pe 9.00 - 19.00