Töölönlahden helmi

Finlandia-talo on Töölönlahden ainutkertainen helmi ja Alvar Aallon uran kruununjalokivi. Rakennus on määrittänyt koko ympäröivää aluetta valmistumisestaan asti – mutta itse talokaan ei yltäisi vaikutukseltaan samaan ilman kaunista ympäristöään.

Alvar Aalto teki laajan keskustasuunnitelman koko Töölönlahden aluetta varten, mutta kunnianhimoista visiota ei koskaan toteutettu. Finlandia-talo kuitenkin kohosi keskeiselle paikalleen ja sittemmin monia merkittäviä rakennuksia on noussut sen ympärille. Se on yksi tunnetuimmista rakennuksista koko Suomessa sekä Alvar Aallon uran tärkein arkkitehtoninen teos.

Taidetta ja arkkitehtuuria

Vaikka Finlandia-talosta on muodostunut Töölönlahden symboli, se ei ole alueella yksin. Puistoon ovat sittemmin nousseet myös Suomen kansallisooppera ja -baletti sekä Musiikkitalo, mikä on tuonut Helsingin tärkeimmät musiikki-instituutiot samalle alueelle.

Visuaalisen taiteen ystäville lähistöltä löytyvät nykytaiteen museo Kiasma sekä Kansallismuseo. Vastikään valmistunut keskustakirjasto Oodi on myös tuonut alueelle lisää ihmisiä ja kulttuuria. Nämä instituutiot ovat tehneet alueessa entistä tärkeämmän kulttuurin keskuksen Helsingissä. Lähistöllä tapahtuu aina jotain kiinnostavaa, kaipasitpa minkälaista tekemistä tahansa.

Myös monet muut Helsingin nähtävyyksistä sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä. Eduskuntatalo löytyy Mannerheimintien toiselta puolelta, ja Olympiastadion kohoaa Töölönlahden puiston pohjoislaidalla.

Luonnon keskellä

Töölönlahti tarjoaa virkistävän luontoelämyksen kaikille, jotka kaipaavat taukoa Finlandia-talon tapahtumiin osallistuessa tai kaupungin vilskeen keskellä. Lahden ympäri kulkeva 2,1 kilometrin kävelyreitti on suosittu lenkkeilijöiden ja pyöräilijöiden keskuudessa, mutta puisto sopii hienosti myös leppoisaan kävelyyn tai piknikille istahtamiseen. Töölönlahden joutsenet kuvastavat kansallislintunamme hienosti niin Finlandia-taloa kuin koko Suomea. Kesäisin alue on täynnä elämää ja nähtävää löytyy joka puolelta.

Olemme ylpeitä paikastamme osana tätä kaunista aluetta. Siksi ekologisuus on yksi ydinarvoistamme ja suhtaudumme ympäristökysymyksiin vakavasti.

Hyvät kulkuyhteydet

Finlandia-talo ja Töölönlahti ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Mikäli tahdot matkustaa kauemmas, julkisen liikenteen linja-autot ja raitiovaunut pysähtyvät aivan Finlandia-talon ulkopuolella. Läheltä löytyvät rautatieasema ja linja-autoasema takaavat helpot yhteydet lentokentälle ja kaikkialle Suomeen. Pyöräilijöille suunnattu kevyen liikenteen väylä Baana yhdistyy Töölönlahden puistoon ja kaupunkipyöräasema löytyy puistosta heti Finlandia-talon ulkopuolelta. Kesäkuukausina voit myös vuokrata esimerkiksi kajakin tai SUP-laudan ja tutustua Töölönlahteen vesiltä käsin.