Tapahtuman tietoja

Lisätietoja

Näyttely suljettu maaliskuun ajan. Avaamme jälleen huhtikuussa!

Irina Pått, paperitaiteilija, valaisinsuunnittelija
Tanssin Taika/ The Magic of Dance – koivuvaneriteoksia

Striimaus näyttelyn synnystä osoitteessa: https://event.prospectumlive.com/lumi-design-14012021/

Tanssitaiteilija, tanssipedagogi Tero Saarinen on sanonut tänä vuonna ilmestyneessä Hannele Jyrkän kirjassa Etsijä: ”Kaikilla ihmisillä pitäisi olla mahdollisuus, oikeus ja uteliaisuus kokea tanssia. Tanssin aikaansaama hyvä olo vaikuttaa ympäristöön ja myös kanssakulkijoihin”.

Irina Pått tunnetaan käsintehdyistä, ekologisista designvalaisimista sekä paperikohokuvista. Hänen työskentelyssään on tapahtunut käänne; uutena materiaalina hänen töissään on nyt koivuvaneri.

Lapsesta asti hän on harrastanut klassista balettia tai modernia tanssia, opettajina Kari Karnakoski, Anneli Wallasvaara sekä Mary Paischeff. Tanssin inspiroimana on kahden vuoden aikana syntynyt 18 koivuvaneri kohokuvaa ja -paneelia joissa on LED valolähde.

Työt on suunniteltu julkisiin ja yksityisiin tiloihin täydentämään rakennuksia. Ne parantavat akustiikkaa ja tuovat viihtyisyyttä sekä lämpöä tilaan. Raidoitetut levykerrokset on saatu aikaan jyrsintätekniikalla, jonka jälki muistuttaa jääkauden hiidenkirnuja.

Suomalaisessa designissa tanssi ei ole niitä tavallisimpia aiheita, joten aiheen visualisointiin on liittynyt oman ilmaisukielen hakemista.”Siinä minua ovat auttaneet esikuvieni, Vanhojen Mestareiden Henri Matissen, Niki de Saint Phallen ja Tapio Wirkkalan teokset sekä tuhansia vuosia sitten syntyneet egyptiläiset kohokuvat.”

Ekologisuuden ja kierrätettävyyden ansiosta puuta arvostetaan materiaalina. Ekologisuutta pidetään yhtenä tärkeimmistä kriteereistä puun käyttöön rakentamisessa; ratkaisuna sisäilmaongelmiin, viihtyvyyteen, hiilijalanjälkeen, äänivaimennukseen ja terveellisyyteen. Puusta valmistetut tuotteet ovat tehty kestämään sukupolvien ajan.

Näyttelyn kuraattori Maria Ekman-Kolari vastaa näyttelyn ripustuksesta.

Liput

Vapaa pääsy. Finlandia-talon kahvilan yhteydessä oleva Galleria Veranda on avoinna FINLANDIA CAFÉn aukioloaikojen mukaisesti arkisin kello 10-17.

14.01.2021 - 19.03.2021

Irina Pått – Tanssin Taika

Tanssin Taika/ The Magic of Dance   koivuvaneriteoksia

Tanssin Taika/ The Magic of Dance   koivuvaneriteoksia