Tapahtuman tietoja

Lisätietoja

Ovet auki klo 13.00

www.operart.fi/ohjelmisto

Liput

Liput 75,50e / 65,50e, Lippupiste & R-Kioskit

Ryhmät +10hlö, 65,50e / 58,50e

Naulakkopalvelut

Lipun hinta ei sisällä naulakkopalvelumaksua (3€/hlö). Ulkovaatteita ja isoja laukkuja ei saa viedä saliin paloturvallisuussyistä.

Finlandia-salin istuinkartat

Permanto Parveke
27.11.2021

TAIPALEENJOKI-OOPPERA 2021

Lue lisätietoja

Taipaleenjoki – oopperan tarina on realistinen kuvaus talvisodan tapahtumista kansallisrunoilijamme Yrjö Jylhän näkökulmasta. Jylhä on kirjoittanut kokemuksistaan runokokoelman “Kiirastuli” (1941), jota pidetään taiteellisesti parhaimpana kuvauksena talvisodan hengestä.

Ooppera ei jää pelkäksi tarinaksi Suomalaisesta rohkeudesta, ja periksiantamattomuudesta; vaan se antaa kasvot myös vastapuolen inhimillisille menetyksille. Puna-armeijan puolelta taisteluita tarkkaili runoilija Jevgenij Dolmatovskin, jonka tehtäväksi oli annettu kirjoittaa suuri juhlaruno voiton kunniaksi. Runoa ei koskaan syntynyt, koska voitto jäi saamatta. Sen sijaan Dolmatovski kirjoitti alakuloisen runon MuistelmiaTaipaleenjoelta: ”Oli vaikeamp’ yli sen mennä, Kuin ylittää elämä.”

Taipaleenjoki – oopperan ohjaa Juulia Tapola, ja lavastuksesta vastaa Jari Jalonen. Kapellimestareina toimivat Mikk Murdvee, sekä Tuomas Törmi. Tarkat paikkakuntakohtaiset jaot tarkentuvat solistien ja kapellimestareiden osalta kesän aikana.

Näytä lisää