Tapahtuman tietoja

Lisätietoja

HUOM! Tilaisuudessa on käytössä koronapassi.

Turvallinen Finlandia-talo

Lisätietoja: Live Nation Finland Oy

Liput

Liput tulvat myyntiin 20.9.2021 klo 10.00 Ticketmasterissa ja Lippupisteessä.

Aikuiset: 59/64/74 euroa

Eläkeläiset: 54/59/69 euroa

Lapset (16v. asti) ja opiskelijat 34/39/44 euroa Ticketmasterista

Väliaika

Tilaisuudessa on lyhyt väliaika

Naulakkopalvelut

Naulakkopalvelu 3€

Tapahtuman kesto

2,5h

Finlandia-salin istuinkartat

Permanto Parveke
12.12.2021 klo 15:00

St Petersburg Festival Ballet: Joutsenlampi klo 15:00

Lue lisätietoja

St Petersburg Festival Ballet palaa joulukuussa Suomeen –

PIETARILAISEN HUIPPUBALETIN KIERTUEELLA NÄHDÄÄN RAKASTETTU JOUTSENLAMPI

Suursuosioon myös Suomessa noussut St Petersburg Festival Ballet tuo kiertueellaan joulukuun alussa Suomeen rakastetuimman teoksensa Joutsenlampi. Venäjän arvostetuimpiin kiertäviin balettiseurueisiin lukeutuvan St Petersburg Festival Balletin tähtiballerinoina tanssivat tänä vuonna Elizaveta Bogutskaya ja Irina Khandazhevskaya, jotka ovat keränneet huippuarvosteluja ympäri maailmaa. Miesten rooleja puolestaan tähdittävät Aleksandr Abaturov ja Nikita Moskalets.

 

St Petersburg Festival Ballet’n Joutsenlammen solisteina nähdään kansainvälisiä balettikilpailuja voittaneet, Pietarin ja Moskovan kuuluisimmista kouluista valmistuneet Elizaveta Bogutskaya ja Irina Khandazhevskaya. Bogutskaya ja Khandazhevskaya vuorottelevat herkän Odette-Odilen roolissa. Aleksandr Abaturov ja Nikita Moskalets vuorottelevat Siegfriedin roolissa. Seurueen taiteellisena johtajana toimii Sergey Smirnov, arvostettu ja palkittu tanssija itsekin. Lavastuksen ja puvut on suunnitellut Vyacheslav Okunev, joka on kuuluisa töistään muun muassa Bolshoi-teatterissa, Marinsky-teatterissa ja La Scalassa.

 

St Petersburg Festival Ballet luotiin vuonna 2009 esittelemään pietarilaisen baletin parasta perintöä ja klassista henkeä ympäri maailman esiintymissaleja. Seurueen tavaramerkit – kurinalainen eleganssi, sulokkuus ja keveys – ovat nostaneet sen yhdeksi balettimaailman moderneista menestystarinoista. Myös Suomessa St Petersburg Festival Ballet on toistuvilla käynneillään ehtinyt hurmata yleisönsä ja saada lämpimän vastaanoton ja kehuvat arvostelut. Ison ryhmän tiiviin kiertueen mahdollistaa mukana kulkeva kevyt tuotantotekniikka. Musiikki kuullaan esityksissä nauhalta.

 

Näytä lisää