Tapahtuman tietoja

Lisätietoja

Kiureli Sammallahti on suomalainen muusikko, joka on kehittänyt oman suomalaisen bhangran genren yhdistäen panjabilaista musiikkia suomalaisiin sanoituksiin Shava-yhtyeensä kanssa. Kiureli on opiskellut hindustanilaista laulua merkittävien mestareiden johdolla Intiassa. Hän on myös esiintynyt Bulleh Shah Kafia suomalaisen Qawwali Brothersin kanssa.

Tuomas Kantelinen on suomalainen säveltäjä. Hän opiskeli sävellystä Sibelius-Akatemiassa Eero Hämeenniemen johdolla. Hänet tunnetaan parhaiten sävellyksistään elokuvissa, kuten Rukajärven tie, Äideistä parhain, Mindhunters ja Mongol. Hän on myös säveltänyt oopperan Paavo Suuri. Hieno kisa. Great Dream, kamarimusiikkia ja orkesteriteoksia sekä musiikkia televisio-ohjelmiin ja mainoksiin.

Ustad Kamal Sabri edustaa seitsemättä sukupolvea 400-vuotiaasta sarangi-esittäjäperheestä, Moradabadin Sainia Gharanasta. Ustad Sabri on keksinyt sarangin soittamisen taiteen uudelleen useiden vuosien ajan säilyttäen samalla Gharanansa rikkaan perinnön.

Laulaja Gulfam Sabri kuuluu perinteisten muusikoiden arvokkaaseen sukupolveen ja edustaa Rampur-Moradabadin Sainia Gharanan seitsemää sukupolvea. Hän on suuren sarangi-maestron Ustad Sabri Khanin nuorin sisarus, joka on saanut Padma-bhushan-palkinnon.

Nimi ”Pandit Vidyadhar Vyas” on synonyymi huippuosaamiselle hindustanilaisen klassisen musiikin maailmassa. Intian presidentti kunnioitti Pt. Vyasin taidot esityksen, säveltämisen, hallinnon, opetuksen ja stipendin saralla myöntämällä hänelle Sangeet Natak Akademi (kansallinen) Hindustani-laulumusiikin palkinto vuodelle 2007. Tuo vuosi merkitsi myös ainutlaatuista muutosta, kun Pt. Vyas siirtyi Hindustani-musiikin korkeimmasta akateemisesta asemasta Lucknow’n Bhatkhande Music Instituten (Deemed University) varakansleriksi ja tuli johtajaksi hindustanilaisen musiikin tärkeimmässä konservatoriossa, ITC Sangeet Research Academyssa Kolkatassa.

Lisätietoa tapahtumasta

Liput

Lipun hinta: 10 € + 1,50 € Palvelumaksut.

Alle 8-vuotiaat lapset eivät ole sallittuja

Ikäraja

K-8

Naulakkopalvelut

Naulakkopalvelu 3€

Finlandia-salin istuinkartat

Permanto Parveke
09.12.2021 klo 18:00

Intia@75 -konsertti

Lue lisätietoja

Intia Päivä Tiimi ja Intian suurlähetystö esittelevät India@75-konsertin. Tämä on ensimmäinen intialainen konsertti, joka järjestetään arvostetulla Finlandia-talolla yhteistyössä Indian Council of Cultural Relationsin (ICCR) kanssa. India@75-konsertti on Intian 75-vuotisen itsenäisyyden juhla.

Tämä on eksklusiivinen konsertti, joka kokoaa yhteen tunnettuja artisteja Suomesta ja Intiasta, mukaan lukien Kiureli Sammallahti ja Tuomas Kantelinen esittäen Intiasta inspiroitua fuusiomusiikkia.

 

Näytä lisää