Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan 30-vuotis juhlakonsertti

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta järjesti konsertin Finlandia-talolla 27.8. osana Varusmiessoittokunnan 30-vuotis juhlakonserttikiertuetta. 

30-vuotisjuhlakonserttikiertueella Varusmiessoittokunnan nuoret sotilasmuusikot tulkitsivat persoonallisella otteellaan ja ennen muuta asenteellaan juhlallista ohjelmistoa. Konserttikiertue oli myös nuorten muusikoiden varusmiespalveluksen huipennus: osa soittokunnasta kotiutuu heti kiertueen jälkeen, ja täällä he antoivat kaikkensa viimeistä kertaa.

Konsertilla oli suunnattu erityisesti 30-vuotiaan Varusmiessoittokunnan ystäville sekä kaikille hyvästä musiikista nauttiville. Kuten kaikki sotilassoittokunnat, Varusmiessoittokunta esiintyy koko Suomen kansalle. Finlandia-talo on perinteisesti ollut kiertueemme yksi konserttisaleista, jonka takia tänäkin vuonna päädyimme taloon. Yhteistyö Finlandia-talon kanssa on ollut saumatonta ja helppoa, joka osaltaan vaikutti myönteisesti konserttisalin valintaan.

Hygienia-, ja turvajärjestelyt sujuivat yllättävän helposti. Yleisön saapuminen oli hallittua, sekä ohjeistukset mm. käsihygieniasta olivat näkyvästi järjestetty. Myös käsidesipisteitä oli riittävästi. Jonoutumista tai ruuhkautumista onnistuttiin välttämään ohjaamalla yleisö salista yksi osa kerrallaan ulos, jolloin saatiin turvaetäisyydetkin pidettyä.

Palaute konsertin osallistujilta oli niin ikään positiivissävytteistä, ja eritoten turvallisuusjärjestelyt niittivät kiitosta. Konsertti oli monelle kuulijalle ensimmäinen tänä pandemia aikana, ja palaute oli sen mukaista. Valitsemme ehdottomasti Finlandia-talon jatkossakin konserttiemme esityspaikaksi, ja ensivuoden osalta on jo päivämäärätkin lyöty lukkoon. Mitä sitä hyväksi todettua yhteistoimintaa purkamaan, ja voimme ehdottomasti suositella Finlandia-taloa tapahtumapaikkana muille toimijoille.

 

Kiitos konsertista, ja mukavaa syksyn jatkoa!

Koko Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan puolesta: kersantti Tuukka Turunen, kiertueen tuottaja
Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan 30-vuotis juhlakonsertti