KULTTUURI PUHDISTAA YMPÄRISTÖÄ 2019

Tempauksella haluamme kiinnittää huomiota Töölönlahden ympäristöön ja sen luonnon monimuotoisuuteen. Tämän vuoden teemana on roskaaminen ja mikromuovit.

Talkoot avataan maanantaina 6.5. klo 14.00 Finlandia-talon Café Verandan edessä. Paikan päällä jaetaan työvälineet ja siivousalueet. Voit ottaa myös omat puutarhakäsineet mukaan. Tilaisuudessa on mahdollista tehdä ympäristötaidetta yhdessä taiteilija Kristiina ”Tikke” Tuuran kanssa, sekä osallistua Miniroskis-työpajaan Roska päivässä -liikkeen perustajan Tuula-Maria Ahosen vetämänä. Talkoiden päättyessä on talkoolaisille tarjolla evästä Café Verandan terassilla Kaartin soittokunnan varusmiesbändin säestämänä.

Finlandia-talo tekee pitkäjänteistä työtä ympäristöasioiden huomioimisessa ja vihreiden arvojen edistämisessä. Siivoustempaus toimii samalla yhdistävänä tekijänä Töölönlahdelle, josta on kehittymässä kaikille kävijöille viihtyisä ja toimiva kohtaamispaikka. Tempaus on osa Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti Biitsi -kampanjaa 2019, ja talkoissa käytetään kampanjan roskalomakkeita. Tänä vuonna eniten tumppeja kerännyt lomakkeen palauttaja palkitaan!

Siivoustalkoihin ovat kaikki kaupunkilaiset tervetulleita. Tule mukaan, vaikka koko perheen voimin nauttimaan puhtaammasta luonnosta.

Ilmoittaudu mukaan Facebook-tapahtumassa: https://www.facebook.com/events/2300914293531678/

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Johanna Tolonen (09) 4024 410, johanna.tolonen@finlandiatalo.fi
Laatupäällikkö Heidi Majaranta (09) 4024 412, heidi.majaranta@finlandiatalo.fi

Mukaan ovat jo ilmoittautuneet: Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala, Helsingin kaupungin rakennusvirasto, Hyvä kasvaa Helsingissä, Helsingin puistokummit, Kaartin soittokunta, Pidä Saaristo Siistinä ry, Itämerihaaste, Roska päivässä -liike, Stara, Ympäristötaiteilija Kristiina Tuura, Kanresta Oy, Globe Hope, Helsingin kaupunginorkesteri, Helsingin Diakonissalaitos,  EY, Helsingin kaupungin ympäristökeskus, Metso, OP ja Hiiop 100.fi, UPM, Sea Life Helsinki Oy, Suomen kansallisooppera ja -baletti, Rantapallo, Finlandia Hall Rotaryklubi, Heiccio Oy ja All-Rounders Cleaning Oy.