Tapahtuman tietoja

Liput

Liput palvelumaksuineen alkaen 69€ euroa Ticketmasterista

 

 

Naulakkopalvelu
Lipun hinta ei sisällä naulakkopalvelumaksua (3€/hlö). Ulkovaatteita ja isoja laukkuja ei saa viedä saliin paloturvallisuussyistä.

LUDOVICO EINAUDI (ITA)

19.3.2020 klo 20:00

PIANOTUNNELMOINNIN MESTARI LUDOVICO EINAUDI KONSERTOI FINLANDIA-TALOLLA MAALISKUUSSA

 Elokuvallisesta musiikistaan tunnettu italialainen Ludovico Einaudi palaa Suomeen keväällä 2020. Tänä vuonna uransa kunnianhimoisimman teoksen, seitsemästä albumista koostuvan Seven Days Walking -sarjan julkaissut pianisti-säveltäjä konsertoi Finlandia-talolla 19. maaliskuuta. Liput konserttiin tulevat myyntiin tiistaina 29. lokakuuta Ticketmasterissa.

 Musiikki tuli 1955 Torinossa syntyneelle Ludovico Einaudille verenperintönä, sillä myös hänen äitinsä, Renata Aldrovandi, oli pianisti. Ensimmäiset kappaleensa Einaudi sävelsi kitaralla jo teini-ikäisenä, ja hän valmistui säveltäjäksi Milanon Konservatorio Verdistä 1982, jossa häntä opetti eräs 1900-luvun keskeisimmistä avantgardistisista säveltäjistä, Luciano Berio. Berio opetti Einaudille paitsi orkestroinnin, myös uteliaan musiikillisen mielen, joka on vienyt afrikkalaisesta musiikista, folkista ja rockista pitävän Einaudin poikkeukselliselle uralle.

 Einaudi sävelsi baletteihin 1984–1991. Le Onde -soolosävellykset (1996) toivat hänet laajemmin Euroopan klassisen musiikin yleisön tietoon. Vuonna 2001 Einaudi sävelsi musiikin elokuvaan Luce dei Miei Occhi ja sai siitä 2002 Italian Music Awardsissa parhaan elokuvamusiikin palkinnon.

 Einaudi aktivoitui konserttirintamalla 2003 ja julkaisi sooloalbumit Una Mattina (2004) ja Diario Mali (2006) sekä Liverpoolin kuninkaallisen filharmonisen orkesterin säestämän Diveniren (2007) ennen tyylillistä virstanpylvästä, vuoden 2009 Nightbookia, jonka lähes introvertin minimalistisesta soitosta ja kevyistä elektronisista mausteista hän löysi nykyisen musiikkinsa tyylin.

 Veronalaisessa luostarissa äänitetty In a Time Lapse (2013) oli hetkellinen paluu perinteisemmän klassisen kamarimusiikin pariin ja vavahduttavan tunteikas Elements (2015) alusti tien 2019 ilmestyneille seitsemälle Seven Days Walking -sarjan luontoteemaiselle albumille, jotka Einaudi teki kotistudiossaan Alpeilla seitsemän talvisen päivän kävelyretkien jälkeen. Levyistä jokainen kuvastaa yhden päivän patikkaretkeä, sen säätä ja valo-olosuhteita ja retken tunnelmaa.

 Einaudin musiikki on meditatiivista, melankolista, maalauksellista ja vähäeleisen tunnelmallista. Hänen sävellyksissään vanha sulautuu uuteen niin tyylillisesti kuin instrumentaatiossakin, ja siksi hänestä on tullut yksi nykyaikaisen "post-klassisen" musiikin suunnannäyttäjistä.

Tapahtuman tietoja

Liput

Liput palvelumaksuineen alkaen 69€ euroa Ticketmasterista

 

 

Naulakkopalvelu
Lipun hinta ei sisällä naulakkopalvelumaksua (3€/hlö). Ulkovaatteita ja isoja laukkuja ei saa viedä saliin paloturvallisuussyistä.

Finlandia-salin istuinkartta