Tapahtuman tietoja

Lisätietoja
Kokit & Farmarit järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna. Tässä linkki tilaisuudesta kuvattuun videoon: 
Liput

Illallispaketin hinta on 89 €/hlö ja se sisältää neljä ruokalajia.

https://www.lippu.fi/kokitjafarmarit

Naulakkopalvelu
Hinta sisältää naulakkopalvelun 3€/hlö.

Kokit & Farmarit elämysillallinen

26.9.2019 klo 18:30 - 22:30
Kokit & Farmarit on ravintolaviihdettä parhaimmillaan; illallisyleisö saa ihailla ruokien valmistusta lavalla ja nauttia ainutlaatuisesta ja herkullisesta neljän ruokalajin menusta. Finlandia-ravintola luottaa luomuun, lähituottajiin ja pientilallisiin ja tämä ilta on oodi käsityölle! 
 
Finlandia-talon keittiöpäällikkö Timo Lepistö kertoo idean synnystä: ”Halusin tuoda esiin ajatusta siitä, että ravintolassa syöty annos ei ole pelkästään meidän kokkien aikaan saama elämys, vaan sen valmistaminen on alkanut jo pitkän aikaa ennen kuin raaka-aineet saapuvat keittiöön.”
 
Illallisen valmistamiseen valitut suomalaiset huippukokit ovat valinneet jokainen oman pientilallisensa, jonka kanssa he valitsevat  raaka-aineet. Tilalliset esitellään illallisen aikana lavalla, ruoka-alan asiantuntija Vappu Pimiä haastattelee sekä kokkeja että farmareita, sillä välin kun he valmistavat jokainen oman ruokalajinsa. Asiakkaalle tehdään todella läpinäkyväksi, mistä hänen ateriansa koostuu. Illallisen päätteeksi on vielä Meet&Greet tilaisuus, missä illallisvieraiden on mahdollista jututtaa kokkeja ja farmareita. Ilta on kokonaisuudessaan oodi suomalaiselle ruoalle ja pientuottajille.
 
Illallisen kokkeina ja farmareina toimivat kotimaisen ruoan lähettiläät: 
Timo Lepistö ja Hauhalan Hanhifarmi 
Eero Vottonen ja Mäntymäen luomutila
Jouni Toivanen ja Saloniemen juustola
Markus Hurskainen ja Malmgårdin kartano
 
Kokit ja Farmarit menu
 
ENSIMMÄINEN RUOKALAJI
Timo Lepistö & Hauhalan Hanhifarmi
Mausteista hanhiterriiniä ja –prosciuttoa sekä karviaismustardoa
Viinisuositus: Generations Riesling, Axel Pauly, Mosel, Saksa 10,00/12 cl
 
TOINEN RUOKALAJI
Eero Vottonen & Mäntymäen luomutila
Herkkutatti-luomukananmunavanukas, metsäsieniä ja kuusella maustettua sienilientä
Viinisuositus: Fontanafredda Langhe Nebbiolo, Piemonte, Italia 10,50/12 cl
 
KOLMAS RUOKALAJI
Jouni Toivanen ja Saloniemen juustola 
Vuohta, kurtturuusua ja punajuurta ”Washoku”
Viinisuositus: Gerard Bertrand Art de Vivre, Languedoc-Roussillon, Ranska 10,50/12 cl

JÄLKIRUOKA
Markus Hurskainen ja Malmgårdin kartano
”Once upon a time in Malmgård”
Lakritsaleipää Luomu Emmeristä, Porter-karamellia,
omena-fenkolisorbet ja rapeaa kauraa
Viinisuositus: Rotgipfler Auslese, Thermenregion, Itävalta 7,00/4 cl

Juomat tilataan pöytäseurueelle paikan päällä. Saatavana myös viinipaketti hintaan 38,00 €.
 

 

Tapahtuman tietoja

Lisätietoja
Kokit & Farmarit järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna. Tässä linkki tilaisuudesta kuvattuun videoon: 
Liput

Illallispaketin hinta on 89 €/hlö ja se sisältää neljä ruokalajia.

https://www.lippu.fi/kokitjafarmarit

Naulakkopalvelu
Hinta sisältää naulakkopalvelun 3€/hlö.