Turvallisuus on meille tärkeintä. Finlandia-talolla me teemme kaikkemme, että tilaisuudet Finlandia-talon tiloissa järjestetään aina turvallisesti. Tilaisuuden suunnittelun yhteydessä käymme tilaisuuden järjestäjän kanssa kaikki yksityiskohdat tarkasti läpi. 

Olemme tehneet kaikille tilaisuuksien varaajille tarkemman Turvallinen tapahtuma Finlandia-talossa -oppaan. Oppaan voi pyytää sähköpostitse myyntipalvelustamme: sales@finlandiatalo.fi. 

Saapuminen Finlandia-talolle
 • Tulethan vain terveenä.
 • Tilaisuuteen ei tule tulla, jos on minkäänlaisia sairastumiseen viittaavia oireita. 
 • Koronaan viittaavia oireita ovat mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.
Hygienia on tärkeää
 • Saapuessasi Finlandia-taloon huolehdithan huolellisesta käsien pesusta. Aulojen wc-tilat ovat käytettävissä käsienpesuun.
 • Käsien desinfiointiainetta on saatavilla sisäänkäyntien ja vaatesäilytyksen läheisyydessä sekä wc-tiloissa.
 • Jos yskittää tai aivastuttaa, teethän sen kertakäyttöiseen nenäliinaan. Hävitä nenäliina käytön jälkeen. Jos kertakäyttöistä nenäliinaa ei ole käytössäsi, yskithän omaan kyynärtaipeeseen.
 • Finlandia-talo noudattaa hallituksen ja viranomaisten määräyksiä kasvomaskien käytöstä. Viranomaismääräysten puuttuessa Finlandia-talo voi päättää asiasta harkintansa mukaisesti, myös tilaisuuskohtaisesti. 
 • Myös tilaisuuden järjestäjä voi itse tehdä päätöksen siitä, halutaanko tilaisuudessa käytettävän kasvomaskeja. Ohjeistus koskee aina kaikkia tilaisuudessa mukana olevia, myös Finlandia-talon henkilökuntaa.
Siivous
 • Siisteyteen kiinnitetään Finlandia-talossa erityistä huomiota niin normaali- kuin poikkeusoloissakin. 
 • Erityistä huomiota siivouksessa kiinnitetään pintoihin ja esineisiin, joita kosketetaan käsin. Tällaisia ovat esimerkiksi pöytäpinnat, tasot, kaiteet, tuolit, valokatkaisijat, ovenkahvat, hanat, wc:n nupit, narikkalaput, maksupäätteet sekä elektroniset asiakaspalautejärjestelmät.
 • Jokainen Finlandia-talossa työskentelevä huolehtii omalta osaltaan siisteydestä ja ilmoittaa eteenpäin, mikäli jokin paikka kaipaa erityishuomiota. Toivomme, että vieraamme toimivat samoin.
Säilytämme turvavälit
 • Muistathan säilyttää turvavälit muihin tilaisuuden osallistujiin kaikissa tilanteissa.
 • Jätä esim. naulakoilla, ilmoittautumisessa ja tarjoilupisteissä asioimisrauha ja turvaväli edellä olevalle. 
 • Tilasuunnittelussa oon huomoitu viranomaisohjeiden mukaiset riittävät turvavälit.
Liikkuminen tapahtumassa
 • Noudatathan erikseen annettavia ohjeistuksia tiloissa liikuttaessa sekä tapahtumalle varatuissa tiloissa.
 • Kulkuväylät pyritään järjestämään niin, että risteävää liikennettä ei synny.
 • Tapahtumatiloissa etäisyys tuolien välillä on vähintään 1 metri. Turvaväli voidaan jättää myös tyhjien rivien tai tyhjien paikkojen avulla.
Tarjoilut
 • Jokaisella asiakkaalla tulee olla oma istumapaikka pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.
 • Pöytien määrä ja sijoittelu hoidetaan niin, että paikkojen väliin jää riittävät turvavälit.
 • Tarjoiluissa suositaan valmiita pöytiin tarjoiltuja annoksia tai annosten noutamista tiskiltä.
 • Vitriinistä, linjastolta tai noutopöydästä asiakkaat voivat itse ottaa valmiiksi annosteltuja tuotteita.
 • Ravintolatiloissa on saatavilla käsidesiä.

Finlandia-talolla seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeistuksia. Kokeneena tapahtumatalona ja ammattitaitoisen henkilökuntamme toiminnalla voimme varmistaa tilojemme ja palveluidemme turvallisuuden.

Noudatathan annettuja ohjeita, jotta kaikki voivat nauttia tilaisuudesta rauhallisin mielin.

Tervetuloa turvalliseen Finlandia-taloon! Nauti tilaisuudestasi!

 

Finlandia-talo seuraa tarkasti koronavirustilannetta
 

1.8.2020

Aluehallintovirastot ovat antaneet määräykset elokuun yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisestä. Alle 500 hengen tilaisuudet sallitaan. Yli 500 hengen tilaisuuksia voi järjestää, jos järjestelyissä noudatetaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan  järjestää yli 500 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sillä edellytyksellä, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antaman koronavirustartuntojen ehkäisemisohjeen mukaisesti.

 

Ohjeessa kehotetaan mm. huolehtimaan hygieniasta tarkasti ja ylläpitämään 1–2 metrin pituiset turvavälit henkilöiden välillä tarvittaessa henkilömäärää rajaamalla.

 

18.6.2020

Ravitsemisliikkeiden aukioloa, anniskeluaikoja sekä asiakasmääriä koskevat rajoitukset päättyvät kokonaan 13.7.2020 lukien. Muutokset toteutetaan asteittain. Maanantaista 22.6.2020 lukien sallittu aukioloaika on kello 04-02 ja sallittu anniskeluaika kello 09-01.  Ruuan ja juoman annostelu itse olisi sallittua esim. buffet-pöydistä myös 22.6. lukien. Rajoituksista säädetään uudessa määräaikaisessa valtioneuvoston asetuksessa ravitsemisliikkeiden toiminnan väliaikaisesta rajoittamisesta tartuntataudin leviämisen estämiseksi. Asetus tulee voimaan 22.6.2020 ja se on voimassa 31.8.2020 saakka. Ruuan ja juoman annostelu itse on sallittua esim. buffet-pöydistä myös 22.6. lukien.

 

Päivitetty 2.6.2020

Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti kokoontumisrajoituksia lievennetään 1.6. alkaen. Yleisötilaisuuksien henkilömäärärajoitus muuttuu nyt voimassa olevasta 10 henkilöstä enintään 50 henkilöön. Yleisötilaisuuksissa on noudatettava viranomaisten ohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä.

 

Myös yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa saa järjestää, jos turvallisuus voidaan varmistaa asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla.

 

Kaikki yli 500 henkilön yleisötilaisuudet kielletään poikkeuksetta 31.7. saakka.

 

Päivitetty 30.4.2020

 

EK:n Exit-ryhmä: Suomi tarvitsee tiekartan, jolla yhteiskunta avataan

 

https://ek.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2020/04/29/ekn-exit-ryhma-suomi-tarvitsee-tiekartan-jolla-yhteiskunta-avataan/?lipi=urn%3Ali%3Apage%3Ad_flagship3_detail_base%3BwV5W15AlMag6ioA5yCkGvA%3D%3D 

 

"Olennaista on aloittaa yhdessä polku kohti yhteistä arkea."

 

Turvallisuus tapahtumissa

 

Hallitus päivitti Suomen koronavirusstrategiaa, rajoitustoimia on mahdollista purkaa asteittain ja hallitusti (Opetus- ja kulttuuriministeriö, Sosiaali- ja terveysministeriö, Valtioneuvoston viestintäosasto 22.4.2020).

 

https://vnk.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-paivitti-suomen-koronavirusstrategiaa-rajoitustoimia-mahdollista-purkaa-asteittain-ja-hallitusti 

 

Kaikki yli 10 henkilön sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kiellettyjä. Kielto koskee myös vapun viettoa. Lisäksi tarpeetonta oleskelua yleisillä paikoilla tulee välttää.

 

Yli 500 henkilön yleisötilaisuuksien kieltoa jatketaan ainakin 31.7.2020 saakka.

 

Aluehallintovirastot voivat tartuntalain perusteella kieltää yleisötilaisuudet korkeintaan kuukaudeksi kerrallaan. Loppukesän ja alkusyksyn tilaisuuksien osalta arviointi tehdään viimeistään kesäkuun alussa.

 

 

Päivitetty 6.4.2020

Eduskunta päätti ravintoloiden sulkemisesta.

​Valtioneuvoston asetuksen mukaan ravintolat kaikissa Suomen maakunnissa suljetaan 4. huhtikuuta. Ravintolat suljetaan 31.5. asti koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Cafe Veranda on myös suljettu. 

 
 
Päivitetty 26.3.
Pyydämme asiakkaitamme huomioimaan että Suomen hallitus päätti 25. maaliskuuta 2020 rajoittaa Uudenmaan maakunnan ja muiden maakuntien välistä liikennettä perjantaista 27.3 alkaen. Rajoitukset ovat voimassa 19.4.2020 saakka. Uusien liikkumisrajoitusten tarkoituksena on estää koronavirustartuntoja sekä hidastaa epidemian leviämistä Uudeltamaalta muualle Suomeen. 
 
Keväälle suunnitellut tapahtumat peruutetaan tai siirretään viranomaisohjeistuksen mukaisesti tapahtumajärjestäjien toimesta heille sopivaan ajankohtaan. 
 
 
Päivitetty 20.3.
Aluehallintovirastot ovat määränneet 17.3.2020, että julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön. Määräys koskee kaikkia manner-Suomen kuntia ja on voimassa 18.3.-13.4.2020 välisen ajan. 
 
Tämänhetkisen aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaisesti Finlandia-talon tilaisuudet on järjestäjien päätöksillä siirretty myöhäisempään ajankohtaan, peruttu tai mukautettu ohjeistuksen mukaiseksi. Talolla järjestettävissä tilaisuuksissa huolehdimme aina asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuudesta voimassa olevien säännösten mukaisesti. Tilamme ovat suuria ja pystymmekin järjestämään osallistujien välille riittävää fyysistä etäisyyttä. Kaikissa tilaisuuksissa noudatamme aina voimassa olevia turvallisuusohjeita. 
 
 
Päivitetty 13.3. 
Aluehallintovirasto kieltää yli 500 hengen yleisötilaisuudet Manner-Suomessa
Aluehallintovirastot ovat 13.3.2020 antaneet määräykset, joiden mukaan yli 500 hengen yleisötilaisuudet sekä sisä- että ulkotiloissa kielletään uuden koronaviruksen aiheuttaman infektion (covid-19) leviämisen ehkäisemiseksi. Määräykset koskevat kaikkia Manner-Suomen kuntia ja ovat voimassa tartuntatautilain mukaisesti yhden kuukauden eli 12.4.2020 klo 24 asti. Määräys astuu voimaan välittömästi. 
 
Näin ollen Finlandia-talossa ei voi 13.3.2020 – 12.4.2020 välisenä aikana viranomaisen määräyksen nojalla järjestää samassa tilassa yli 500 hengen yleisötilaisuuksia. 
 
 
***
 
Suomen hallitus on torstaina 12.3.2020 päättänyt suosituksista koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Yleisötilaisuuksien osalta hallitus suosittaa, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun 2020 loppuun saakka.
 
Finlandia-talo tekee tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa ja noudattaa suosituksia, sekä odottaa asiassa viranomaisten lisäohjeistuksia. Aluehallintovirastot valvovat tartuntatautilain mukaisesti tartuntatautien torjuntaa alueillaan.
 
Finlandia-talossa järjestetään paljon erikokoisia tapahtumia ja asiakkaiden sekä henkilökunnan turvallisuus on meille tärkeää. Koulutamme henkilökuntaa jatkuvasti, joten olemme hyvin ajan tasalla ja pystymme reagoimaan muuttuviin tilanteisiin nopeastikin. Kaikki yhteistyökumppanimme seuraavat myös tarkasti terveysviranomaisten ohjeita ja noudattavat heidän ohjeistuksia.
 
Tilojen siivouksesta huolehditaan tehostetusti viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Olemme lisänneet pintojen siivousta, käsidesit on toimitettu kaikkiin yleisiin asiakastiloihin. Kosketuspinnat pyyhitään yleisissä tiloissa normaalia useammin yleispesuaineella, jonka jälkeen ne käsitellään vielä desinfiointiaineella. Puhtaanapidossa noudatetaan THL:n tilojen siivoukseen antamaa erillistä ohjeistusta.
Tärkein ja tehokkain asia viruksen leviämisen estämisessä on hyvä käsihygienia. Vältämme Finlandia-talossa kättelyä ja olemme lisänneet THL:n ohjeistuksia yleisiin tiloihimme.
 
Finlandia-talolla järjestettävät tapahtumat
Kunkin tapahtuman kohdalla mahdollisen peruutuksen tai siirtämisen tekee tapahtuman järjestäjä. Käymme tapahtumat läpi järjestäjien kanssa ja päivitämme tietoja internetsivuillemme sitä mukaa kun järjestäjiltä tietoja saamme. Tapahtumien lippukäytännöistä saa tietoa kunkin tapahtuman lipunmyyntisivuilta. 
 
Talomme on tehty elämyksiä ja ihmisten kohtaamisia varten ja siksi teemme osaltamme kaikkemme, että peruuntuvat tapahtumat saataisiin järjestettyä myöhemmin vuoden 2020 aikana. 
 
Päivitämme sivuja ja tapahtumia sitä mukaa, kun ohjeistukset tarkentuvat.
 
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ajankohtaistiedotteet koronavirustilanteesta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19
 
 

Palvelupiste

Puhelin (09) 40241
Aukioloajat
Ma - pe 9.00 - 19.00