Finlandia-ravintolan joululounas 2016

Finlandia-ravintolan Joululounas 2017

Finlandia-ravintolan ruokafilosofian peruspilareita ovat pientuottajien monipuolinen anti, ekologiset ja laadukkaat raaka-aineet sekä itse tekemisen ilo. Kaikki nämä elementit maistuvat myös joululounaassamme, tervetuloa makumatkalle!

”Asiakkaiden antaman palautteen lisäksi on tärkeää ruokkia oman henkilökunnan luovuutta”, kertoo Finlandia-ravintolan keittiöpäällikkö Timo Lepistö joululounasmenun kehitystyöstä. ”Joululounaassa on paljon tuttuja elementtejä, sillä vaikka kodeissa nykyään rohkeasti uudistetaankin perinteitä, tulee asiakkailta vaikkapa joulukinkun puuttumisesta hyvinkin pikaisesti palautetta. Meidän joululounaassamme uudempaa perinnettä, ainakin näin suuressa mittakaavassa toteutettuna, edustavat omassa keittiössä paistetut pienet, rapeat blinit. Blineistä olemme jo kuuluisia, tänä vuonna niitä paistellaan arviolta 3500 kpl! Blinienpaistovuoro ei keittiössä ole varsinaisesti se halutuin työtehtävä, meneehän blinipannun ääressä tänäkin jouluna helposti useamman työpäivän verran aikaa”, jatkaa Lepistö pilkettä silmäkulmassaan.

Menu

Siianmätiä, smetanaa, luomusipulia ja pikkublinejä
Anisgraavattua lohta ja tilli-sinappikastiketta 
Miedosti savustettua lohta ja maustepippuri-jogurttikreemiä 
Samppanjaetikalla maustettuja ja pikkelöityjä luomukasviksia 
Yrtti-suolakurkkusilakoita 
Kuusenkerkkä-katajanmarjasilakoita
Lasimestarin silliä 
Katkarapu-siika Gubbröra
Tillillä maustettuja luomuperunoita
* * *
Savustettua kalkkunanrintaa ja mausteista luumua
Tyrni-appelsiinia ja linnunmaksapaté 
Mausteista naudanfileetä ja omena-inkiväärikompottia 
* * *
Mummonkurkkua 
Hiilikukkakaalia, luomuquinoaa ja savumantelia 
Perinteistä haapasienisalaattia
Uunissa paahdettua balsamico-punajuurta ja aurajuustoa 
Jouluisia leipiä ja luomuvoita 
* * *
Kotimaista luomuporsaan joulukinkkua, metsämiehen ryytisinappia 
Joululaatikoita luomujuureksista 
Jouluisia makkaroita 
Hiillostettua nieriää ja luomurakuunakastiketta 
Luomuhunajalla glaseerattuja juureksia 
* * *
Kotimaisia pientilajuustoja, mustaherukkaa ja pientä rapeaa 
* * *
Kanelivanukasta luomujogurtista, aprikoosia ja pistaasia
Earl grey -luomuteellä maustettua maitosuklaamoussea ja appelsiinia
Kirsikkainen jouluhalko 
Pikkuleipiä ja taatelikakkua 
Vaahtokarkkeja

Hinta

58,00 / henkilö, sisältäen naulakkopalvelut
Lapset alle 4 v. veloituksetta, 4 – 12 v. puoleen hintaan.

Aukioloajat

Ti 12.12. – pe 15.12. kello 11:30 – 15:00
La 16.12. kello 13:00 - 19:00
Ma 18.12. – to 21.12. kello 11:30 – 15:00

Pöytävaraukset

Yhteinen jouluateria on hyvä tapa viettää tunnelmallinen tuokio henkilöstön kanssa, palkita parhaat asiakkaat tai toivottaa hyvää joulua omalle tiimille, joten varaa omalle seurueellesi pöytä
Finlandia-ravintolan myyntipalvelusta
puh. (09) 4024 500, ravintola@finlandiatalo.fi


Joululounaalla musiikkia esittävät Oulunkylän yhteiskoulun musiikkiluokkalaiset. Kuva Mari Luukkonen.