Kaikille avoin ja maksuton galleria toimii Café Verandan yhteydessä. Galleria Verandan vaihtuvat näyttelyt ovat itsessään syy poiketa Finlandia-taloon nauttimaan ainutlaatuisesta miljööstä ja palvelusta.

Galleria on avoinna kahvilan aukioloaikoina, ma-pe klo 9-19.

 Näyttelyt 2018

3.7.-10.8. Jouni Onnela
Concerto - Veistoksia- maalauksia 

Jouni Onnela on Helsingissä työskentelevä kuvanveistäjä. Hevosaiheisissa veistoksissaan hän kuvaa sitä viestintää, mitä hevonen rehellisesti ja avoimesti eleillään ja ruumiinkielellään ilmaisee. 
Tätä viestintää hän on oppinut tulkitsemaan pitkän ratsastusuransa ja oman hevosen kanssa työskentelyn aikana. Myös nykytanssin vahva ilmaisu ja liike inspiroivat häntä. Tanssiteemaiset veistokset sijoittuvat usein abstraktin ja esittävän ilmaisun välimaastoon. Kuvanveiston rinnalla syntyy myös maalauksia, usein veistoluonnosten pohjalta.

 _____

14.8.-14.9. Aukusti Tuhka (avajaiset 13.8. klo 18)
Evakkotiellä

Professori ja taidegraafikko Aukusti Tuhka (1895-1973) tunnetaan ennen kaikkea aktiivisena ja pitkäaikaisena taidegrafiikan opettajana, joka on kouluttanut suuren osan nykyisistä vanhemman ja keskipolven graafikoistamme. Hän teki kuitenkin myös itse aktiivisesti maalauksia ja grafiikkaa usean vuosikymmenen ajan.
 
Talvisodassa Tuhka toimi Topografiosaston piirtäjänä ja jatkosodassa TK-piirtäjänä sekä valokuvaajana. Tältä ajalta on runsaasti piirustuksia, grafiikkaa ja valokuvia sodan runtelemasta maisemasta, raunioista ja sotilaista sekä näkymiä etenkin talvisodan keskeisiltä taistelupaikoilta. Galleria Verandan näyttelyssä on esillä Aukusti Tuhkan valokuvia evakkojen sodan karusta arkipäivästä 1940-luvun alkupuolella.
 

  _____

17.9.-19.10. Eero Jääskeläinen
Pictura Luce Effecta - Valomaalauksia

Pictura luce effecta on latinaa ja tarkoittaa valomaalausta. Eero Jääskeläisen valokuvanäyttely rakentuu tämän teeman ympärille tuoden esille valokuvan maalauksellisen ja graafisen puolen. Abstraktia tyylisuuntaa edustava näyttely on Jääskeläisen debyyttinäyttely Helsingissä.

Jääskeläinen on kotoisin Pohjois-Karjalasta Nurmeksesta ja työskentelee nykyisin graafisena suunnittelijana Helsingissä.
 
 

 

Näyttelyn järjestäjä vastaa esillä olevista teoksista. Joidenkin näyttelyiden teokset ovat myös ostettavissa.

  

Palvelupiste

Puhelin (09) 40241
Aukioloajat
Ma - pe 9.00 - 19.00