Finlandia-talo seuraa tarkasti koronavirustilannetta
 

Päivitetty 30.4.2020

 

EK:n Exit-ryhmä: Suomi tarvitsee tiekartan, jolla yhteiskunta avataan

 

https://ek.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2020/04/29/ekn-exit-ryhma-suomi-tarvitsee-tiekartan-jolla-yhteiskunta-avataan/?lipi=urn%3Ali%3Apage%3Ad_flagship3_detail_base%3BwV5W15AlMag6ioA5yCkGvA%3D%3D 

 

"Olennaista on aloittaa yhdessä polku kohti yhteistä arkea."

 

Turvallisuus tapahtumissa

 

Hallitus päivitti Suomen koronavirusstrategiaa, rajoitustoimia on mahdollista purkaa asteittain ja hallitusti (Opetus- ja kulttuuriministeriö, Sosiaali- ja terveysministeriö, Valtioneuvoston viestintäosasto 22.4.2020).

 

https://vnk.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-paivitti-suomen-koronavirusstrategiaa-rajoitustoimia-mahdollista-purkaa-asteittain-ja-hallitusti 

 

Kaikki yli 10 henkilön sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kiellettyjä. Kielto koskee myös vapun viettoa. Lisäksi tarpeetonta oleskelua yleisillä paikoilla tulee välttää.

 

Yli 500 henkilön yleisötilaisuuksien kieltoa jatketaan ainakin 31.7.2020 saakka.

 

Aluehallintovirastot voivat tartuntalain perusteella kieltää yleisötilaisuudet korkeintaan kuukaudeksi kerrallaan. Loppukesän ja alkusyksyn tilaisuuksien osalta arviointi tehdään viimeistään kesäkuun alussa.

 

 

Päivitetty 6.4.2020

Eduskunta päätti ravintoloiden sulkemisesta.

​Valtioneuvoston asetuksen mukaan ravintolat kaikissa Suomen maakunnissa suljetaan 4. huhtikuuta. Ravintolat suljetaan 31.5. asti koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Cafe Veranda on myös suljettu. 

 
 
Päivitetty 26.3.
Pyydämme asiakkaitamme huomioimaan että Suomen hallitus päätti 25. maaliskuuta 2020 rajoittaa Uudenmaan maakunnan ja muiden maakuntien välistä liikennettä perjantaista 27.3 alkaen. Rajoitukset ovat voimassa 19.4.2020 saakka. Uusien liikkumisrajoitusten tarkoituksena on estää koronavirustartuntoja sekä hidastaa epidemian leviämistä Uudeltamaalta muualle Suomeen. 
 
Keväälle suunnitellut tapahtumat peruutetaan tai siirretään viranomaisohjeistuksen mukaisesti tapahtumajärjestäjien toimesta heille sopivaan ajankohtaan. 
 
 
Päivitetty 20.3.
Aluehallintovirastot ovat määränneet 17.3.2020, että julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön. Määräys koskee kaikkia manner-Suomen kuntia ja on voimassa 18.3.-13.4.2020 välisen ajan. 
 
Tämänhetkisen aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaisesti Finlandia-talon tilaisuudet on järjestäjien päätöksillä siirretty myöhäisempään ajankohtaan, peruttu tai mukautettu ohjeistuksen mukaiseksi. Talolla järjestettävissä tilaisuuksissa huolehdimme aina asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuudesta voimassa olevien säännösten mukaisesti. Tilamme ovat suuria ja pystymmekin järjestämään osallistujien välille riittävää fyysistä etäisyyttä. Kaikissa tilaisuuksissa noudatamme aina voimassa olevia turvallisuusohjeita. 
 
 
Päivitetty 13.3. 
Aluehallintovirasto kieltää yli 500 hengen yleisötilaisuudet Manner-Suomessa
Aluehallintovirastot ovat 13.3.2020 antaneet määräykset, joiden mukaan yli 500 hengen yleisötilaisuudet sekä sisä- että ulkotiloissa kielletään uuden koronaviruksen aiheuttaman infektion (covid-19) leviämisen ehkäisemiseksi. Määräykset koskevat kaikkia Manner-Suomen kuntia ja ovat voimassa tartuntatautilain mukaisesti yhden kuukauden eli 12.4.2020 klo 24 asti. Määräys astuu voimaan välittömästi. 
 
Näin ollen Finlandia-talossa ei voi 13.3.2020 – 12.4.2020 välisenä aikana viranomaisen määräyksen nojalla järjestää samassa tilassa yli 500 hengen yleisötilaisuuksia. 
 
 
***
 
Suomen hallitus on torstaina 12.3.2020 päättänyt suosituksista koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Yleisötilaisuuksien osalta hallitus suosittaa, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun 2020 loppuun saakka.
 
Finlandia-talo tekee tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa ja noudattaa suosituksia, sekä odottaa asiassa viranomaisten lisäohjeistuksia. Aluehallintovirastot valvovat tartuntatautilain mukaisesti tartuntatautien torjuntaa alueillaan.
 
Finlandia-talossa järjestetään paljon erikokoisia tapahtumia ja asiakkaiden sekä henkilökunnan turvallisuus on meille tärkeää. Koulutamme henkilökuntaa jatkuvasti, joten olemme hyvin ajan tasalla ja pystymme reagoimaan muuttuviin tilanteisiin nopeastikin. Kaikki yhteistyökumppanimme seuraavat myös tarkasti terveysviranomaisten ohjeita ja noudattavat heidän ohjeistuksia.
 
Tilojen siivouksesta huolehditaan tehostetusti viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Olemme lisänneet pintojen siivousta, käsidesit on toimitettu kaikkiin yleisiin asiakastiloihin. Kosketuspinnat pyyhitään yleisissä tiloissa normaalia useammin yleispesuaineella, jonka jälkeen ne käsitellään vielä desinfiointiaineella. Puhtaanapidossa noudatetaan THL:n tilojen siivoukseen antamaa erillistä ohjeistusta.
Tärkein ja tehokkain asia viruksen leviämisen estämisessä on hyvä käsihygienia. Vältämme Finlandia-talossa kättelyä ja olemme lisänneet THL:n ohjeistuksia yleisiin tiloihimme.
 
Finlandia-talolla järjestettävät tapahtumat
Kunkin tapahtuman kohdalla mahdollisen peruutuksen tai siirtämisen tekee tapahtuman järjestäjä. Käymme tapahtumat läpi järjestäjien kanssa ja päivitämme tietoja internetsivuillemme sitä mukaa kun järjestäjiltä tietoja saamme. Tapahtumien lippukäytännöistä saa tietoa kunkin tapahtuman lipunmyyntisivuilta. 
 
Talomme on tehty elämyksiä ja ihmisten kohtaamisia varten ja siksi teemme osaltamme kaikkemme, että peruuntuvat tapahtumat saataisiin järjestettyä myöhemmin vuoden 2020 aikana. 
 
Päivitämme sivuja ja tapahtumia sitä mukaa, kun ohjeistukset tarkentuvat.
 
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ajankohtaistiedotteet koronavirustilanteesta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19
 
 

Palvelupiste

Puhelin (09) 40241
Aukioloajat
Ma - pe 9.00 - 19.00