Finlandia-ravintolan keittiöpäällikkönä toimii Timo Lepistö. Timo siirtyi Finlandia-ravintolan palvelukseen Suomen Moskovan suurlähetystöstä, jossa hän ehti työskennellä keittiöpäällikkönä neljä vuotta. Tätä ennen hänelle oli ehtinyt kertyä kansainvälistä työkokemusta kahden vuoden ajalta Suomen pysyvästä edustustosta Genevessä. Suomessa Timo on työskennellyt mm. ravintola Groteskin vuoropäällikkönä ja ravintola Safkan keittiömestarina.

Lähetystömaailmassa Timon työ on ollut suomalaisen gastronomian esiintuomista aina muutaman hengen pienistä tilaisuuksista isoihin diplomaatti-illallisiin, vieraslistan ulottuessa aina valtionpäämiehiin ja erilaisten kansainvälisten järjestöjen johtajiin saakka. Tehtävässään Timo on suosinut suomalaisia pien- ja lähituottajia sekä luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita – aivan kuten me Finlandia-ravintolassakin teemme.

Portaat luomuun

Finlandia-ravintola on mukana ammattikeittiölle suunnatussa Portaat luomuun-ohjelmassa. Ohjelman avulla pyritään vaikuttamaan luomutuotteiden tarjonnan sekä luomumarkkinoiden kehittymiseen toimimalla yhteistyössä luomuketjun eri toimijoiden kanssa. Finlandia-ravintola on liittynyt mukaan ohjelmaan lokakuussa 2014, ja marraskussa 2015, vain vuosi ohjelmaan liittymisestä, olemme saavuttaneet asteikon toiseksi ylimmän portaan, eli portaan 5. Tämä tarkoittaa sitä, että keittiössämme käytetään vähintään kahtakymmentä luomutuotetta pysyvästi, todellisuudessa enemmänkin. Seuraava tähtäimemme on ohjelman ylin porras, ns. tähtiluokka, joten työ ennenkaikkea kotimaisen luomutuotannon hyväksi jatkuu!

Lisää ajatuksia luomun käytön lisäämisestä löydät Finlandia-talon blogista.