Raparperiä kaikkeen

Raparperin kasvukausi on jo alkanut, mutta onneksi se kestää koko kesän. Hyvin usein raparperista tehdään mummolan tuoksuisia jälkiruokia, ja makumuistot lapsuudesta onkin mitä hienoimpia hetkiä ruokaillessa! Tässä reseptissä ei muistella mummolaa, vaan viedään raparperin maku hieman toisaalle. Reseptiä voi muunnella haluamallaan tavalla vaihtamalla mausteita tai etikkaa toiseksi. Ohessa oleva pikkelöity raparperi on erittäin hyvä komponentti niin salaatteihin, kuin grillistä tulleiden aarteiden lisäkkeeksi. Tämä herkku säilyy hyvin kesäkauden jääkaapissa, jos hygienia on kohdallaan valmistuksen aikana ja lasipurkit ovat saaneet lämpökäsittelyn. Hienon purkin voi myös viedä lahjaksi kesäisillä vierailuilla.

Pikkelöity raparperi
2-3 raparperin vartta
2,5 dl vettä
1,5 dl sokeri
1 tl kokonaista mustapippuria
1 tl sinapinsiementä
1 rkl tillinsiementä
1 tl suolaa
1 dl etikkaa

Kuori ja leikkaa raparperit haluamasi kokoisiksi paloiksi ja laita ne hygieenisiin lasisiin säilykepurkkeihin. Keitä pikkelöintiliemi: laita kaikki loput aineet kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma liemi raparperien päälle siten, että ne peittyvät. Jäähdytä kansi päällä ja säilytä kylmässä.