Pikkelöity raparperi Finlandia-ravintolan tapaan

Finlandia-talon ravintolassa olemme pikkelöineet raparperia jo jonkin aikaa, joten päätimme jakaa muidenkin iloksi tämän hienon kesän alun herkun. Reseptiä voi vapaasti muokata mielensä mukaan vaihdellen etikoita tai mausteita ja raparperin leikkausmuotoa. Perusperiaate reseptissä on, että kuuma mausteliemi kaadetaan leikatun raparperin päälle ja tuotteen annetaan jäähtyä huoneenlämmössä. Jäähtynyt raparperi voidaan nauttia heti tai säilyttää jääkaapissa mausteliemessään.

Reseptiin tarvitset:

1 dl väkiviinaetikkaa

2 dl sokeria

3 dl vettä

1-2 tl suolaa

kanelitanko

muutama neilikka

500 g raparperia

Pese ja kuivaa raparperi. Leikkaa raparperi 10 cm pätkiksi ja sen jälkeen pitkittäin n. puolen sentin lastuiksi. Laita raparperi kuumuutta kestävään astiaan tai suoraan lasiseen säilöntäpurkkiin. Laita kaikki muut aineet kattilaan ja keitä muutama minuutti. Kaada liemi kuumana raparperien päälle ja jäähdytä. Voit käyttää pikkelöityä raparperia kaikkiin kesäisiin ruoka-annoksiin.

Herkullista kesän odotusta!