Metsäsienimoussea ja marinoituja kanttarelleja

Tämän vuoden runsaat sienisaaliit ovat toimineet innoituksena Finlandia-ravintolan kuukauden reseptiin. 

Kuvassa marinoituja minikanttarelleja, joiden koko sadon keittiöpäällikkömme Mika Jokela hankki sienikauppias R. Tähtiseltä Padasjoelta. Kotimaisuus onkin Mikan ruokafilosofian kulmakiviä - kun tiedät mistä raaka-aineet tulevat ja tunnet vielä tuottajan, voi aika huoletta luottaa tuotteeseen.
 
 

Metsäsienimoussea ja marinoituja kanttarelleja

300 g kanttarelleja

100 g suppilovahveroja

100 g salottisipulia

4 dl kuohukermaa

3 liivatetta 

suolaa ja valkopippuria

1 rkl voita paistamiseen

Pilko sipulit ja sienet, paista pannulla voissa niin että neste haihtuu. Lisää kerma ja anna hautua noin 10 min. Hienonna kaikki mikserillä tasaiseksi massaksi ja lisää joukkoon liotetut liivatteet. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

 

Marinoidut kanttarellit 

150 g pieniä kanttarelleja

1 dl omenaviinietikkaa

3 rkl taloussokeria 

2 dl oliiviöljyä

2 dl rypsiöljyä

suolaa ja valkopippuria

Siisti pienet kanttarellit. Sekoita sokeri ja viinietikka, lisää joukkoon vuorotellen koko ajan vispaten oliivi- ja rypsiöljyä. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää kanttarellit joukkoon ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.