Keittiön tervehdys - kukkakaali-tryffelikeitto

Finlandia-talon asiakastilaisuudessa tarjoiluiden suosikiksi nousi kukkakaali-tryffelikeitto, joten päätimme jakaa tämän täyteläisen keiton ohjeen kaikkien kotikokkien iloksi.
 
Finlandia-ravintolan kukkakaali-tryffelikeitto
 4 annosta
 
1 iso kukkakaali
1 sipuli
50 g voita
2  dl kermaa
tryffeliä, tryffelipastaa tai tryffeliöljyä
1 sitruuna
suolaa, pippuria ja oliiviöljyä
mantelilastuja, ruohosipulia
vettä tai kasvislientä
 
Pese kukkakaali, leikkaa muutama ruokalusikallinen pieniä nuppuja ja siirrä sivuun. 
Leikkaa kukkakaali ja sipuli pieneksi. Laita voi kattilan pohjalle ja freesaa kasviksia rouhitun pippurin kanssa muutama minuutti. 
Lisää vettä tai kasvislientä siten, että kasvikset peittyvät. Keitä kypsäksi. Lisää kerma ja sitruunan mehua, suolaa ja tryffeliä. 
Soseuta ja tarkista maku. Paahda kuivalla paistinpannulla mantelilastuja ja kukkakaalin nuppuja hetki, ja laita ne keiton pintaan. 
Viimeistele ruohosipulilla ja oliiviöljyllä.