Keittiön tervehdys - gluteenittomat blinit

Finlandia-ravintolan herkulliset gluteenittomat blinit
 
Valmista edellisenä päivänä blinijuuri. 
 
BLINIJUURI
 
1 l   maitoa
1/3 pkt hiivaa
625 g tattarijauhoja
 
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen ensin hiiva ja sitten tattarijauhot.
Anna taikinan käydä huoneenlämmössä yön yli.
 
BLINITAIKINA
 
2 plo  gluteenitonta olutta
2 kpl  kananmunia
300 g gluteenitonta jauhoa (esim. Semperin gluteeniton vaalea jauhoseos)
30 g  suolaa
20 g  sokeria
2 dl  kananmunan valkuaisia
 
Sekoita kaikki muut aineet paitsi kananmunan valkuaiset käyneeseen blinijuureen. Vaahdota valkuaiset kevyesti ja kääntele vaahto varovaisesti blinitaikinaan. Paista kullanruskeiksi runsaassa kirkastetussa voissa. Nauti oman maun mukaan valittujen täytteiden kera. Klassinen täyte on smetana, punasipuli ja mäti, mutta vaihtelua saat esim. punajuuresta tehdyllä kasvistäytteellä tai kalatahnalla.