Keittiön kesätervehdys

Toukokuun aurinkoisen ja lämpimän sään myötä kotimainen mansikka kypsyy ihan näinä päivinä ja raparperi kasvaa kovaa vauhtia puutarhoissa. Myös ginin – etenkin kotimaisten brändien -  voittokulku jatkuu ympäri maailmaa ja siitä inspiroituneena kehittelimme raikkaan kesäisen ginipohjaisen drinkin. Mansikka GTn voi nauttia sellaisenaan, tai tehdä isommallekin porukalle kannuun vaikkapa kesäjuhlien aperitiiviksi.
 
KESÄINEN MANSIKKA GT
4 cl laadukasta giniä
4 cl raparperi-kanelisiirappia
3 mansikkaa viipaleina
basilikan lehtiä
tonic-vettä
Täytä lasi yli puoleen väliin jäillä ja mittaa lasiin gini, siirappi, mansikat, basilika ja täytä lasi tonic-vedellä. 
 
RAPARPERI-KANELISIIRAPPI
500g raparperia tai pelkkiä raparperin kuoria
250g sokeria
1 kanelitanko
Pilko raparperit tai käytä raparperin kuoria. Lisää kaikki raaka-aineet kattilaan ja keitä n. 15min. 
Anna jäähtyä ja siivilöi raparperit sekä kanelitanko pois. Säilytä kylmässä.