Hohdokkaimmat hetkemme

Joulu ja vuoden vaihde lähestyvät ja vuosi alkaa olla paketissa. Katseet kääntyvät helposti tulevaan vuoteen, uusiin haasteisiin ja tavoitteisiin. Valitettavasti unohdamme helposti sen mitä olemme vuoden aikana tehneet ja saavuttaneet. Tästä syntyi ajatus koota Finlandia-talon vuoden hohdokkaimmat hetket ja merkittävät onnistumiset yhteen ja kiittää vielä koko henkilöstöä onnistuneesta vuodesta.

Toiminnan kehittäminen ja asiakaspalvelun laadun takaaminen on jatkuva tavoitteemme. Vuoden 2015 aikana perehdyimme Lean menettelyn saloihin ja aloitimme prosessiemme hiomisen menetelmää hyödyntäen.  ISO 19001 laatustandardin rinnalle saimme auditoitua ISO14001 ympäristösertifikaatin.

Toukokuussa järjestimme jo perinteeksi muodostuneen Kulttuuri puhdistaa ympäristöä -talkoot, yhdessä Töölönlahden toimijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Yhteisöllisyys ja valitsemiemme hyveiden vieminen käytäntöön on ollut työhyvinvointiteemamme vuoden aikana. Olemme palkinneet työkavereitamme hyveidemme mukaisesta toiminnasta ja yhteisöllisyyttä on parannettu mm. juoksemalla Yritysmaraton viesti, soutamalla porukalla kirkkoveneitä ja risteilemällä Espoon saaristossa.

Olemme tehneet parannuksia talon viihtyvyyteen ja tekniikkaan liittyen. Hankimme Verandaan uusia värikkäitä huonekaluja ja kongressisiipeen saimme kolme uutta istuinryhmää. Finlandia-salin etuvalot uusittiin jonka myötä työturvallisuus parani ja tilaisuuksien valoratkaisujen tekeminen helpottui ja monipuolistui.

Vuoden aikana olemme saaneet järjestää lukuisia hienoja tapahtumia, kokouksia, konsertteja ja juhlia. Yksi kohokohta oli heinäkuussa järjestetty Etyj:in parlamentin yleiskokous. Tämä innoitti meitä tuottamaan myös oman näyttelyn Galleria Verandassa, ETYK 40-vuotisjuhlanäyttelyn Helsingin henki. Teemana oli kuvata ajan henkeä valokuvien ja Kari Suomalaisen kuuluisien sarjakuvien välityksellä.

Ravintolamme on hemmotellut asiakkaitamme ja myös meitä terveellisillä ja herkullisella ruoalla. Ravintola saavutti Portaat luomuun- ohjelmassa asteikon toiseksi ylimmän portaan, eli portaan 5. Keittiössämme käytetään vähintään kahtakymmentä luomutuotetta pysyvästi. Seuraava tähtäin on ohjelman ylin porras, ns. tähtiluokka. Keittiössämme on valmistettu mm. oman pellon porkkanoista ja punajuurista maukasta leipää.  Kesällä avasimme uuden terassin Karamzininkadun puolelle ja syksyllä lanseerasimme uuden Finlandia-talon Alvar kuohuviinin. Joululounaspöytä on vertaansa vailla ja suosittelenkin jo nyt varaamaan pöydän tulevalle vuodelle!

Kiireisen syksyn aikana henkilökuntamme joustavuuttakin on koeteltu. Henkilökunnasta on koottu projektiryhmä, joka on rakentanut uutta toiminnanohjausjärjestelmää. Järjestelmä otetaan käyttöön ensi vuoden alussa ja näin ollen projektissa riittää työsarkaa myös tulevana vuonna.

Yksi suuri ilon aihe on se, että myös asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä toimintaamme, olemme saaneet upeaa palautetta asiakkailtamme. Koko Finlandia-talon henkilökunta on toiminut saumattomasti yhteen luoden asiakkaille unohtumattomia kokemuksia ja elämyksiä. Tämän kaiken aikaansaamiseksi on tarvittu ammattitaitoista ja sitoutunutta henkilöstä, hurttia huumoria sekä sisua!

Ansiokas vuotemme päättyy vuoden viimeisenä päivänä Back to 70’s show & dinner konserttiin yhteistuotannossa Kaartin soittokunnan kanssa. Tämän myötä haluan toivottaa kaikille asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja meitä seuranneille lämmintä ja rauhallista joulunaikaa. Nauttikaa saavutuksistanne ja tästä hetkestä, sen jälkeen toivotan teille menestyksekästä uutta vuotta!

Heidi Kuusava
Talous- ja henkilöstöpäällikkö, Finlandia-talo Oy