Heiccion mukana, kiinteistöpalveluita Finlandia-talossa

Finlandia-talo on yksi Suomen tunnetuimmista rakennuksista maailmalla ja moni varmasti ajattelee, että talossa tehtävät kiinteistönhoito- ja huoltotoimenpiteet ovat mielenkiintoisia ja haastavia sekä joka päivä erilaisia. Kymmenen vuoden kokemuksella voin vahvistaa että olette oikeassa, sillä juuri sellaista on työskennellä tässä uniikissa ja arvostetussa Alvar Aallon luomassa rakennuksessa.

Talon arkkitehtuuri ja ainutlaatuiset materiaalit luovat omat haasteensa kiinteistönhuollolle. Moni yksinkertainenkin huoltotyö voi osoittautua haasteelliseksi, mutta näin ollen myös mielenkiintoiseksi. Aallon messinkiset ovenkahvat vaativat oman siihen räätälöidyn työkalun, jotta ne saadaan kiinnitettyä ja ruuvit kiristettyä. Myös suurien siirtoseinien lattiakiskoon on räätälöity oma työkalu, jolla kisko saadaan huoltojen yhteydessä oikaistua. Valaisimissa on paljon messinkiosia, ruuveja ja muttereita, joita tulee aika ajoin huoltaa ja kiristää. Remonteissa poistetut osat kuten lukot, ovipumput, saranat yms. ovat kaikki tarkoin varastoitu, sillä uusia varaosia ei enää saa. Vuosien saatossa varasto onkin toiminut monen tilanteen pelastajana.

Uniikkien ”huoltokohteiden” lisäksi talo tarjoaa ainutlaatuisia kokoustiloja, joissa järjestetään ikimuistoisia ja näyttäviä tilaisuuksia aina pienistä kokouksista suuriin seminaareihin ja kansainvälisiin kongresseihin.
Onnistunut tilaisuus ja tyytyväiset asiakkaat vaativat monien asioiden ja toimijoiden yhteensovittamista ja kaikkien 110% panostusta.

  

Me kiinteistöhuollossa aloitamme oman osuutemme valmistelut ulkoalueista sekä ilmanvaihdon ohjelmoinneista. Kun aamulla taloon tulevat asiakkaat vielä nukkuvat, huristelee jo talon ulkoalueilla Heiccio Oy:n siniseen puettu imulakaisukone pihoja putsaten! Tilaisuuden valmistelut ovat siis jo täydessä vauhdissa. Ulkoalueet ja niiden hoito ovat yksi tärkeä osa kokonaisuutta, sillä huolitellut ulkoalueet luovat asiakkaille jo ennen sisälle menoa laadukkaan mielikuvan kiinteistöstä ja siellä pidettävistä  ikimuistoisista tapahtumista.

Ilmanvaihtojen ohjelmointi tehdään päivää ennen tilaisuutta ja lähes jokaiselle tilalle on oma ilmanvaihtokone. Ohjelmoinnissa huomioidaan tilaisuuden luonne, asiakasmäärä ja monesti myös esim. asiakkaiden ikä ja kansalaisuus. Suuressa tilaisuudessa täytyy tiloja jäähdyttää etukäteen ja huomioida näin asiakkaiden tuoma lämpökuorma. Kansainvälisissä tilaisuuksissa halutaan taas monesti tilan olevan vähän lämpöisempi. Hyvänä esimerkkinä suuresta tilaisuudesta on taas kohta juhlittava Lasten Itsenäisyyspäiväjuhla. Tuolloin tilojen lämpötila lasketaan 16 asteeseen, mutta kunhan 3000 iloista pientä juhlijaa saapuu tiloihin, nousee lämpötila melko nopeasti 23 asteeseen.

Jotta kaikki tämä olisi mahdollista tulee lämmityksen, ilmanvaihdon ja talotekniikan toimia. Toimintavarmuuden takaamme säännöllisillä ja ennakoivilla huolloilla. Huollot-, korjaus- ja remonttityöt aikataulutamme tilaisuuksien mukaan niin, ettei niistä aiheudu häiriötä. Suurin osa töistä pystytään tekemään päivisin mutta ei ole harvinaista, että töitä päästään tekemään myös öisin.
Uniikin talon huolto ja talossa järjestettävät tilaisuudet vaativatkin kiinteistöhuollolta runsain määrin ammattitaitoa, joustavuutta, asiakaspalvelukykyä sekä pelisilmää, jotta kaikki toimii ja sujuu täsmällisesti. Laadukkaalla ja toimivalla kiinteistöhuollolla tuemmekin asiakkaan toimintaa ja kannamme oman kortemme kekoon tilaisuuksien onnistumisessa.

Heikki Olli
Yrittäjä/toimitusjohtaja
Heiccio Oy

#finlandiatalo