Blogi

Risteysasemalla
On ilahduttavaa huomata, kuinka Töölönlahdelle noussut kulttuurirakennuksien keskittymä on luonut inspiroivaa ja koko aluetta kehittävää synergiaa. Mieltä virkistävät viheralueet, rakennuksien upea arkkitehtuuri ja yleisölle avoin tunnelma rohkaisee lähestymään myös alueen vanhimpia asukkaita...
Hyperlokaalia yhteistyötä

On toukokuun loppu, aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja linnut laulavat. Ilmassa tuoksuu multa ja joka puolella maasta nousee eri vaiheessa olevia kasvin taimia. Pellolla työntekijät ovat istutustöissä. Olemme Finlandia-talon keittiöpäällikön Timo Lepistön kanssa Stadin...

Keittiön tervehdys - kukkakaali-tryffelikeitto
Finlandia-talon asiakastilaisuudessa tarjoiluiden suosikiksi nousi kukkakaali-tryffelikeitto, joten päätimme jakaa tämän täyteläisen keiton ohjeen kaikkien kotikokkien iloksi.
 
Finlandia-ravintolan kukkakaali-tryffelikeitto
 4 annosta
 
1...
Unelmien liikuntapäivä

Unelmien liikuntapäivä 10.5. on Helsingin kaupungin liikkumisen kokeilu- ja pop-up -päivä, joka liikutti viime vuonna jopa puolta miljoonaa suomalaista. Liikkumisohjelman tavoitteiden mukaisesti Helsinki ottaa haasteen vastaan ja haluaa rikkoa päivän ennätykset sitouttamalla kaikki toimialat ja...

Pikkelöity raparperi Finlandia-ravintolan tapaan

Finlandia-talon ravintolassa olemme pikkelöineet raparperia jo jonkin aikaa, joten päätimme jakaa muidenkin iloksi tämän hienon kesän alun herkun. Reseptiä voi vapaasti muokata mielensä mukaan vaihdellen etikoita tai mausteita ja raparperin leikkausmuotoa. Perusperiaate reseptissä on, että kuuma...

Hölkkää ympäristö siistiksi

Plogging eli roskajuoksu on saanut kansainvälisen nimensä ruotsin sanoista plocka upp (poimia) ja jogging (hölkätä). Ploggingista on muodostunut viime vuosina trendikäs harrastus, ja vaikka ruotsalaiset ovatkin sen jokseenkin omineet, on roskajuoksua harrastettu ympäri maailman jo vuosia...

Töölönlahden tumpit

Tämän vuoden Kulttuuri puhdistaa ympäristöä –siivoustalkoissa suurennuslasin alla ovat mikromuovit. Euroopan kemikaalivirasto (ECHA) määrittelee mikromuovit alle 5 mm kokoisiksi muovimateriaalihiukkasiksi, jotka syntyvät joko tahallisesti esimerkiksi kosmetiikkateollisuudessa kuorivien...

Fantastinen kotikokki tekee punajuurimarengit Finlandia-talon tapaan
Finlandia-talon ihastuttavat punajuurimarengit ovat syntyneet siitä filosofiasta, että ruokajätettä syntyy mahdollisimman vähän. Jokin aika sitten talollamme järjestettiin iso tilaisuus, jossa tarjoilujen yhtenä raaka-aineena käytettiin luomupunajuuria.
 
Punajuuret...
Finlandia-ravintola on lisännyt luomun käyttöä porras portaalta

Asiakas odottaa ravintolalta hyvää ruokaa, laadukkuutta, puhtaita raaka-aineita ja asiakaslähtöistä palvelua. Näiden odotusten rinnalla myös ympäristöasiat kiinnostavat asiakkaita yhä enemmän ja ruoan toivotaan olevan ilmastovastuullisesti tuotettua. Luomutuotannon avulla voidaan tuottaa...

Sivut