Blogi

Keittiön tervehdys
Syksyinen sinapinsiemen-vinaigrette ja paahdettu porkkana-fenkolisalaatti
 
Syksy on juuresten aikaa. Tämän reseptin tekniikkaa voi käyttää eri juureksille, jolloin niistä saadaan intensiivinen ja makea maku aikaiseksi. Sinapinsiemen-vinaigrette voi...
Huippu tyyppi Finlandia-talossa!

Finlandia-talossa on ollut työharjoittelijoita ja tet-harjoittelijoita jo vuodesta 2012 alkaen. Tet- jakso on hyvä tilaisuus näyttää nuorelle oikeaa työelämää, tuoda toimialaa tutuksi ja kertoa yrityksen toiminnasta ja työtehtävistä. Tet-harjoittelutehtävät Finlandia-talossa sisältävät...

Risteysasemalla
On ilahduttavaa huomata, kuinka Töölönlahdelle noussut kulttuurirakennuksien keskittymä on luonut inspiroivaa ja koko aluetta kehittävää synergiaa. Mieltä virkistävät viheralueet, rakennuksien upea arkkitehtuuri ja yleisölle avoin tunnelma rohkaisee lähestymään myös alueen vanhimpia asukkaita...
Hyperlokaalia yhteistyötä

On toukokuun loppu, aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja linnut laulavat. Ilmassa tuoksuu multa ja joka puolella maasta nousee eri vaiheessa olevia kasvin taimia. Pellolla työntekijät ovat istutustöissä. Olemme Finlandia-talon keittiöpäällikön Timo Lepistön kanssa Stadin...

Keittiön tervehdys - kukkakaali-tryffelikeitto
Finlandia-talon asiakastilaisuudessa tarjoiluiden suosikiksi nousi kukkakaali-tryffelikeitto, joten päätimme jakaa tämän täyteläisen keiton ohjeen kaikkien kotikokkien iloksi.
 
Finlandia-ravintolan kukkakaali-tryffelikeitto
 4 annosta
 
1...
Unelmien liikuntapäivä

Unelmien liikuntapäivä 10.5. on Helsingin kaupungin liikkumisen kokeilu- ja pop-up -päivä, joka liikutti viime vuonna jopa puolta miljoonaa suomalaista. Liikkumisohjelman tavoitteiden mukaisesti Helsinki ottaa haasteen vastaan ja haluaa rikkoa päivän ennätykset sitouttamalla kaikki toimialat ja...

Pikkelöity raparperi Finlandia-ravintolan tapaan

Finlandia-talon ravintolassa olemme pikkelöineet raparperia jo jonkin aikaa, joten päätimme jakaa muidenkin iloksi tämän hienon kesän alun herkun. Reseptiä voi vapaasti muokata mielensä mukaan vaihdellen etikoita tai mausteita ja raparperin leikkausmuotoa. Perusperiaate reseptissä on, että kuuma...

Hölkkää ympäristö siistiksi

Plogging eli roskajuoksu on saanut kansainvälisen nimensä ruotsin sanoista plocka upp (poimia) ja jogging (hölkätä). Ploggingista on muodostunut viime vuosina trendikäs harrastus, ja vaikka ruotsalaiset ovatkin sen jokseenkin omineet, on roskajuoksua harrastettu ympäri maailman jo vuosia...

Töölönlahden tumpit

Tämän vuoden Kulttuuri puhdistaa ympäristöä –siivoustalkoissa suurennuslasin alla ovat mikromuovit. Euroopan kemikaalivirasto (ECHA) määrittelee mikromuovit alle 5 mm kokoisiksi muovimateriaalihiukkasiksi, jotka syntyvät joko tahallisesti esimerkiksi kosmetiikkateollisuudessa kuorivien...

Sivut