Blogi

Metsäsienimoussea ja marinoituja kanttarelleja

Tämän vuoden runsaat sienisaaliit ovat toimineet innoituksena Finlandia-ravintolan kuukauden reseptiin. 

Kuvassa marinoituja minikanttarelleja, joiden koko sadon keittiöpäällikkömme Mika Jokela hankki sienikauppias R. Tähtiseltä Padasjoelta. Kotimaisuus onkin Mikan ruokafilosofian...
Keittiön tervehdys - gluteenittomat blinit
Finlandia-ravintolan herkulliset gluteenittomat blinit
 
Valmista edellisenä päivänä blinijuuri. 
 
BLINIJUURI
 
1 l   maitoa
1/3 pkt hiivaa
625 g tattarijauhoja
 
...
PRO2020 palkintogaalassa mielenkiintoinen yksityiskohta
Finlandia-talolla juhlitaan jälleen ”ravintola-alan Oscareita” tammikuun 30. päivä järjestettävässä PRO-gaalassa. PRO on tunnustuspalkinto horeca-alan ammattilaisille. Palkinnot jaetaan vuosittain 15 eri sarjassa, joissa huomioidaan eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet.
...
Finlandia-talo on ympäristövastuun kokenut konkari - Lokakuu 2019
Yhä useampi tapahtumanjärjestäjä on kiinnostunut vastuullisuudesta ja ympäristövaikutusten minimoimisesta. Keskeinen rooli näiden tavoitteiden toteutumisessa on tapahtumapaikan valinnalla. Pääseekö paikalle julkisilla liikennevälineillä? Miten ympäristönäkökulmat otetaan huomioon tarjoiluissa...
Keittiön tervehdys
Syksyinen sinapinsiemen-vinaigrette ja paahdettu porkkana-fenkolisalaatti
 
Syksy on juuresten aikaa. Tämän reseptin tekniikkaa voi käyttää eri juureksille, jolloin niistä saadaan intensiivinen ja makea maku aikaiseksi. Sinapinsiemen-vinaigrette voi...
Huippu tyyppi Finlandia-talossa!

Finlandia-talossa on ollut työharjoittelijoita ja tet-harjoittelijoita jo vuodesta 2012 alkaen. Tet- jakso on hyvä tilaisuus näyttää nuorelle oikeaa työelämää, tuoda toimialaa tutuksi ja kertoa yrityksen toiminnasta ja työtehtävistä. Tet-harjoittelutehtävät Finlandia-talossa sisältävät...

Risteysasemalla
On ilahduttavaa huomata, kuinka Töölönlahdelle noussut kulttuurirakennuksien keskittymä on luonut inspiroivaa ja koko aluetta kehittävää synergiaa. Mieltä virkistävät viheralueet, rakennuksien upea arkkitehtuuri ja yleisölle avoin tunnelma rohkaisee lähestymään myös alueen vanhimpia asukkaita...
Hyperlokaalia yhteistyötä

On toukokuun loppu, aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja linnut laulavat. Ilmassa tuoksuu multa ja joka puolella maasta nousee eri vaiheessa olevia kasvin taimia. Pellolla työntekijät ovat istutustöissä. Olemme Finlandia-talon keittiöpäällikön Timo Lepistön kanssa Stadin...

Keittiön tervehdys - kukkakaali-tryffelikeitto
Finlandia-talon asiakastilaisuudessa tarjoiluiden suosikiksi nousi kukkakaali-tryffelikeitto, joten päätimme jakaa tämän täyteläisen keiton ohjeen kaikkien kotikokkien iloksi.
 
Finlandia-ravintolan kukkakaali-tryffelikeitto
 4 annosta
 
1...

Sivut