Tervetuloa lukemaan Finlandia-talon blogia

Tapahtuipa kerran Finlandia-talossa

Tapahtuipa kerran Finlandia-talossa on sarja haastattelutilaisuuksia, joissa tunnetut henkilöt kertoilevat muistojaan Finlandia-talossa. Torstaina 21.9. sarjan vieraana nähtiin pitkän linjan tanssi- ja viihdealan yrittäjä Aira Samulin, joka järjesti Finlandia-talossa lukuisan määrän loppuunmyytyjä muotishow-esityksiä 70- ja 80-luvuilla.

KOKOUSTILOJEN INNOVAATTORIT BROTHERUS JA VANNI

Elina Brotherus on ajankohtainen valokuvataiteilija. Ranskassa ja Suomessa asuvalla  Brotheruksella on parhaillaan ensimmäisenä suomalaisena yksityisnäyttely Pariisin Pompidou-keskuksessa, yhdessä nykytaiteen arvostetuimmista museoista. Brotherus on esillä myös Finlandia-talon kongressisiiven kokoushuoneessa 10-11.  Kolmiosainen tutkielma nutturaa avaavasta tanssijasta on kokoustilan tyylikäs yksityiskohta. Sijoitettuna huoneen seinälle kuuden hengen kokouspöydän luo, on teos kokouksen ”seitsemäs osallistuja”.

Ensimmäinen vuoteni Finlandia-talossa

Aloitin viime syksynä pestini keittiöpäällikkönä täällä, upeassa Finlandia-talossa. Aloittamisajankohta olisi ihannetilanteessa ollut toinen, mutta edellinen sopimukseni piti minua vielä Moskovassa. Syksyn kiireet olivat siis jo alkaneet, kun astuin kuvioihin. Tekemällä oppii ja jos on paljon tekemistä, niin oppii vielä nopeammin, ajattelin ja niinhän siinä kävi. Pääsin aika nopeasti kärryille siitä, miten erittäin hieno tiimi teki täällä valtavia työmääriä. Ensimmäiset viikot pysyin taustalla ja opiskelin, ja äimistelin määriä, joita keittiö tuotti ja salin puoli tarjoili. 

Heiccion mukana, kiinteistöpalveluita Finlandia-talossa

Finlandia-talo on yksi Suomen tunnetuimmista rakennuksista maailmalla ja moni varmasti ajattelee, että talossa tehtävät kiinteistönhoito- ja huoltotoimenpiteet ovat mielenkiintoisia ja haastavia sekä joka päivä erilaisia. Kymmenen vuoden kokemuksella voin vahvistaa että olette oikeassa, sillä juuri sellaista on työskennellä tässä uniikissa ja arvostetussa Alvar Aallon luomassa rakennuksessa.

Art goes bäkkäri

Finlandia-talon backstage eli bäkkäri tarjoaa taide-elämyksiä taiteilijoille. Helsingin taidemuseon HAMin kokoelmista lainassa olevat teokset ovat upea kattaus kotimaista nykytaidetta. Teoksia seinille mahtuukin mukavasti, sillä 1700-paikkaisen Finlandia-salin takatiloihin kuuluu kuusi pukuhuonetta ja orkesterilämpiö.

 

 

ORANSSI VAAHTERA KUTSUU PICNIC-RETKELLE

Finlandia-talon kahvila, Cafe Veranda, on uusinut ilmettään ja saanut seinälleen aivan erityisen väriläiskän. Helsinkiläisen kuvataiteilijan, Tiina Mielosen, maalaus Oranssi vaahtera (2016) on tullut taloon HAM Helsingin taidemuseon kokoelmista. Tiina Mielonen (s.1974) valmistui Kuvataideakatemiasta 2003.

Kurkistus Finlandia-talon VIP-tiloihin

Finlandia-talon ensimmäinen osa rakennettiin 1971, kylmän sodan jälkimainingeissa. Alusta alkaen oli selvää, että tasavallan presidentille ja muille Finlandia-talossa vieraileville merkkihenkilöille tulee rakentaa asiaankuuluvat VIP-tilat, jossa voidaan rauhassa pitää myös pienen piirin kokouksia. Alvar Aalto yhdisti nämä tilat sujuvasti talon komeimpaan ja edelleen Suomen tunnetuimman konserttisalin yhteyteen. Edustuslämpiöön eli Finskin omalla slangilla Edariin johtaa oma kätketty ulko-ovi Mannerheimintien puolelta. Vieraat saapuvat ns.

Joutsen tervehtii Finlandia-taloon saapuvia

Suomen kansallislintu joutsen tervehtii Finlandia-taloon saapuvia vieraita pääaulassa. Birger Kaipiaisen mustikansininen Joutsen purjehti taloon kolme vuotta sitten. Joutsenia oli alun perin kaksi, joista valkoinen lahjoitettiin Persian shaahin palatsiin. Sieltä se hävisi Iranin vallankumouksen yhteydessä. Joutsen on tehty lasitetuista keramiikan paloista ja lasihelmistä.

TET-jaksoni Finlandia-talossa

”Päivä Finlandia-talossa on monipuolinen tapahtumien ja asiakkaiden takia”
Finlandia-talossa tapahtuu yllättävän paljon. Esimerkiksi, erilaisia seminaareja, kokouksia, tilaisuuksia ja konsertteja pidetään samalla aikaa eri tiloissa ja saleissa talossa. Viikolla talossa oli eri yrityksien isoja tilaisuuksia, lastensuojeluun ja ympäristöön liittyviä seminaareja, ja messuja eri aiheista. Finlandia-talo onkin iso mutta omasta mielestäni helppo hahmottaa. Itse olen kiinnostunut arkkitehtuurista joten oli kivaa olla arkkitehtuurin puolesta tunnetussa talossa.

Ylivertainen asiakaskokemus

Kauppalehti Option 2017 trendejä kartoittavassa jutussa listattiin ajankohtaisiin asioihin uusi luksus. Enää ei kiinnosta kultainen blingbling, vaan luksuksella tarkoitetaan harvinaisuutta,  yksilöllisyyttä, ekologisuutta, vastuullisuutta ja huippuelämystä. Luksuksesta ilmestyi viime vuonna kirjakin; suomalainen osaaminen kilpailuetuna. Hanken & SSE järjesti edelläkävijäyrityksille tarkoitetun Luxury cluster -koulutusohjelman. Ohjelman luennoitsijaprofessorit käsittelivät mm. myynnin, palvelun ja brändäyksen näkökulmista tekijöitä, jotka luovat ylivertaisen asiakaskokemuksen.

Sivut